Генпрокуратурою проводяться обшуки у ПАТ «Укргазвидобування»

Управлінням з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

За результатами досудового розслідування встановлено, що у жовтні 2016 року ПАТ «Укргазвидобування» проведено закупівлі запасних частин до пристроїв, під час якого переможцем визнано товариство з обмеженою відповідальністю, з яким укладено договір на постачання запасних частин до агрегатів на загальну суму майже 51,8 млн грн, за цінами у 3-20 разів вищими від їх ринкової вартості.

При цьому з’ясовано, що ТОВ фактично господарської діяльності не здійснює, а залучене учасниками протиправної діяльності з метою штучного завищення ринкової вартості обладнання, яка на час проведення тендеру та укладання відповідної угоди становила близько 15 млн грн.

На даний час проводиться комплекс процесуальних та слідчих (розшукових) дій, спрямованих на встановлення фактичних обставин вчиненого кримінального правопорушення, усіх причетних до вчинення злочину осіб та вилучення підтверджуючих документів.

З цією метою Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України ініційовано та на підставі ухвал суду спільно зі співробітниками Служби безпеки України проводяться обшуки в приміщеннях ПАТ «Укргазвидобування» та за місцем знаходження зазначеного підприємства.

Джерело