У Миколаєві правоохоронці викрили злочинну групу на чолі з депутатом Миколаївської міської ради

У понеділок, 15 січня 2018 року, під процесуальним керівництвом прокуратури Миколаївської області працівниками Управління захисту економіки Національної поліції в Миколаївській області затримано депутата Миколаївської міської ради, його сина, його помічника та двох керівників підприємств у сфері житлово-комунального господарства, які підозрюються у систематичному розкраданні бюджетних коштів.

За інформацією слідства, злочинна організація діяла упродовж 2016-2017 років та систематично здійснювала розкрадання бюджетних коштів. Члени організованої злочинної групи, намагаючись приховати свою злочинну діяльність та уникнути відповідальності, запропонували працівнику прокуратури неправомірну вигоду у розмірі 250 тис грн за закриття ряду кримінальних проваджень, які розслідуються слідчим відділом Заводського відділу поліції за ч. 3 ст. 191, ч. 3 ст. 369, ч. 1 ст. 255 КК України (заволодіння бюджетним коштами шляхом зловживання службовим становищем, вчинені повторно за попередньою змовою групою осіб, надання неправомірної вигоди службовій особі, створення злочинної організації).

Проявляючи принципову громадянську пропозицію та доброчесність, працівники прокуратури Миколаївської області завчасно повідомили керівництво регіональної прокуратури і сприяли у викритті хабародавців, які у такий спосіб прикривають свою злочинну діяльність.

У результаті проведення комплексу слідчих заходів усі особи були затримані у порядку ст.208 КПК України.

На даний час проведено 11 санкціонованих судом обшуків, грошові кошти вилучені, готуються повідомлення про підозру та вирішується питання про обрання усім фігурантам запобіжного заходу.

Джерело

Автор