Як керує “Батьківщина”

Ярослав Лавров

В Черкасах на останніх виборах 2015 року міського голови переміг голова обласного осередку «Батьківщини» Анатолій Бондаренко.

До чого докерувався міський голова.

Привів місто до політичної кризи через війну з більшістю депутатів у міській раді. На сьогодні в Черкасах бездіє виконавчий комітет, який формувався особисто під міського голову і здебільшого складається з представників «Батьківщини» або членів партії, або афільованих з нею. Попри те, що міська рада двічі розпускала виконавчий комітет за скандальні рішення (було погоджено житлову приватну забудову набережної міста, а також паркової зони «Соснівка»), мер двічі ветував це рішення.

І це призвело до того, що бездіяльний виконком не зміг у 2017 році зібратися і розглянути проект бюджету на 2018 рік. Єдиний серед обласних центрів без бюджету — це Черкаси. Вже 15 січня 2018 року, а виконком так і не зміг зібратися, місто фактично зупинилося. Заморожені будь-які виплати з бюджету, в тому числі зарплати бюджетникам (вчителі, медики тощо) і пенсії, які виплачуються за рахунок місцевих бюджетів.

Це якщо не згадувати, що місто на сьогодні на межі повторення долі Львова з вивозом сміття. Не згадувати про постійні корупційні скандали (як приклад – керівника департаменту архітектури спіймали на хабарі, міська рада висловила йому недовіру, а міський голова ветує таке рішення, захищає по факту корупціонера) і скандали з відмиванням з міського бюджету.

Автор