Глава Уряду перебуває з робочою поїздкою на Донеччині (фото)

Ситуація в пенсійній системі стабільна, пенсії будуть зростати, – Володимир Гройсман

Ситуація в пенсійній системі стабільна, і запроваджені восени 2017 року зміни дозволяють поступово нарощувати можливості Пенсійного фонду, а відтак – підвищувати пенсії. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з ветеранами металургійної галузі в Маріуполі. Сьогодні, 12 січня, він перебуває з робочою поїздкою по регіону.

«Це перша в цьому році моя робоча поїздка – і вона проходить тут, в Маріуполі, – сказав Володимир Гройсман. – Першого червня минулого року я саме в Маріуполі пообіцяв, що буде проведена пенсійна реформа, що ми почнемо повертати повагу до людей праці… І сьогодні я тут, і ми проводимо реформу. Залишається завданням – підвищити пенсії тим, хто має великий стаж, але заробляв невеликі гроші. І це завдання буде також виконано. Пенсії будуть зростати».

Прем’єр-міністр підкреслив, в 2016 і 2017 роках вдалося зупинити падіння економіки й надати імпульс розвитку більшості галузей промисловості – агросектору, газовидобутку тощо.

«Для нас пріоритет – зростання економіки. І ми маємо зростати більш серйозними темпами – 5-7%. Це сотні мільярдів української продукції, заробітних плат, десятки й сотні тисяч нових робочих місць, нормальна якість життя. Все, що напрацює економіка, ми зможемо інвестувати в життя українців», – сказав Володимир Гройсман.

 Довідково:  Восени 2017 року Верховна Рада України схвалила запропонований Урядом пакет законодавчих ініціатив, які є основою пенсійної реформи. Реформа серед іншого передбачає запровадження автоматичної системи зростання пенсійних виплат, збереження пенсійного віку і запровадження диференційованого підходу нарахування пенсій – в залежності від робочого стажу.

Джерело

 

Українське військо буде гідно забезпечене, – Володимир Гройсман

Українське військо цього року матиме достойне фінансове забезпечення як в частині утримання військових, так і в питанні модернізації озброєння. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Глава Уряду перебуває на Донеччині і в рамках поїздки відвідав контрольний пункт в’їзду – виїзду «Гнутове», де ознайомився з умовами перетину лінії розмежування, поспілкувався з мешканцями і військовими.

«Я дякую нашим військовим і всім, хто стримує агресора на Сході. Наше завдання – забезпечувати військо на належному рівні. Цього року ми виділили 165 млрд грн – і на забезпечення, і на технічну модернізацію», – сказав Володимир Гройсман.

Так само, підкреслив Глава Уряду, потрібно забезпечити умови перетину лінії розмежування.

«Ми домовилися (з Донецькою військово-цивільною адміністрацією) створити нормальні умови, безпекові і побутові, аби люди могли нормально переміщуватись», – додав Глава Уряду.

Джерело

 

Ми домовилися з Донецькою військово-цивільною адміністрацією створити нормальні умови, безпекові і побутові, аби люди могли нормально переміщуватись через КПВВ Гнутове, – Глава Уряду

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман проінспектував на сході України роботу одного з контрольних пунктів в’їзду-виїзду, де несуть службу військовослужбовці Донецького прикордонного загону.

Разом з Головою Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павлом Жебрівським та начальником Донецько-Луганського регіонального управління Держприкордонслужби Володимиром Бондарем Глава Уряду побував у КПВВ «Гнутове» сьогодні після обіду. Прем’єр-міністр України ознайомився з умовами перетину лінії розмежування, поспілкувався з місцевими мешканцями і прикордонниками.

Відмітимо, що саме в цей час робота прикордонників у КПВВ є найбільш напруженою, адже багато громадян після вирішення своїх справ повертаються, щоб перетнути на цьому напрямку лінію розмежування.

«Я дякую нашим військовим і всім, хто стримує агресора на Сході. Наше завдання – забезпечувати військо на належному рівні. Цього року ми виділили 165 мільярдів гривень – і на забезпечення, і на технічну модернізацію», – сказав Володимир Гройсман.

Так само, підкреслив Глава Уряду, потрібно забезпечити умови перетину лінії розмежування.

«Ми домовилися (з Донецькою військово-цивільною адміністрацією) створити нормальні умови, безпекові і побутові, аби люди могли нормально переміщуватись», – додав Глава Уряду.

Володимир Гройсман поспілкувався з подорожуючими та відзначив самовіддану роботу прикордонників Донецького загону на лінії розмежування, які в не простих умовах максимально якісно виконують поставлені завдання.

Нагадаємо, що КПВВ «Гнутове» неодноразово піддавався обстрілам та провокативним діям з боку російських найманців, однак прикордонники продовжують свою роботу, в першу чергу піклуючись про безпеку громадян.

Джерело

Щодня контрольно-пропускні пункти в’їзду-виїзду (КПВВ) перетинають десятки людей. Інколи, особливо напередодні свят та вихідних, виникають черги. Особливо важко їх вистояти хворим літнім людям, вагітним жінкам та маленьким дітям. Для того, щоб люди мали змогу перепочити та отримати у разі необхідності медичну допомогу, на пунктах пропуску встановлені спеціальні намети та фельдшерські пункти.

Перевірити їх належний стан 12 січня, в рамках робочого візиту, до Маріуполя прибув Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Зокрема, Глава Уряду відвідав пункт надання допомоги населенню на КПВВ «Гнутове».

Цей пункт було встановлено за розпорядженням голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації для створення належних санітарно-гігієнічних, побутових умов, а також надання громадянам медичної (медико-санітарної) та психологічної допомоги рятувальниками ДСНС України та недопущення переохолодження людей у разі ускладнення погодних умов і забезпечення громадського правопорядку під час перетину КПВВ.

Прем’єр-міністр ознайомився з умовами, які створено на Пункті для громадян. Він оглянув намет, який постійно обігрівається, а всім охочим там видають гарячий чай та печиво та поспілкувався з рятувальниками ДСНС, які постійно чергують на території пункту обігріву.

Джерело

Автор