У 2017 році поліція розкрила 1953 злочини, вчинені членами злочинних груп і організацій (фото, відео, інфографіка)

Зокрема, за рік поліцейські припинили діяльність 172 організованих груп та злочинних організацій, а також викрили 13 бандугруповань. Це результати клопіткої роботи, до якої доклали зусиль працівники Департаментів карного розшуку, кіберполіції, протидії наркозлочинності, захисту економіки.

Наразі пріоритетними напрямами боротьби поліції з організованою злочинністю є виявлення, розслідування, припинення і запобігання правопорушенням, які вчиняються учасниками організованих злочинних угруповань та організацій.

Тож протягом 2017 року поліцейські припинили діяльність 172 організованих злочинних груп (ОЗГ) і злочинних організацій (ЗО). Це в 1,7 разів більше, ніж у 2016 році. Крім того, минулого року поліція викрила 13 бандугруповань, що є найвищим показником за останні 5 років.

Також у 2017 році правоохоронці розкрили 1953 злочини, вчинені у складі ОЗГ та ЗО. Зокрема, працівники поліції виявили 665 осіб, які вчинили злочини у такий спосіб. Це найвищий показник за період з 2013 по 2017 рік.

Згідно з даними аналізу, однією з актуальних загроз для України є діяльність транскордонної організованої злочинності. У 2017 році поліція виявила сім організованих груп і злочинних організацій з транснаціональними зв’язками. Так, одним з найрезонансніших викриттів 2017 року стала спільна українсько-німецька операція затримання злочинної групи викрадачів елітних автомобілів з Європи.

27 відсотків викритих поліцією ОЗГ у 2017 році були причетні до незаконного обігу наркотиків. Так, у березні поліція затримала організовану злочинну групу з числа підготовлених спортсменів. Зловмисники займалися не лише наркобізнесом, але й розбійними нападами, викраденням людей, залякуванням, вимаганням та контрабандою.

За 2017 рік поліція виявила 13 злочинів у сфері використання комп’ютерів і мереж електрозв’язку. Так, у липні в Запоріжжі поліцейські затримали членів ОЗУ, яких підозрюють у скоєнні протягом кількох років понад 20 тяжких та особливо тяжких злочинів. Зокрема, їм інкримінують втручання в роботу закритих комп’ютерних систем, конвертацію та легалізацію незаконно отриманих грошових коштів, викрадення та побиття людей.

Нагадаємо, про першочергові задачі і переваги Управління кримінального аналізу у розкритті та профілактиці злочинів.

Зокрема нагадаємо, для покращення ефективності роботи поліції заплановано злиття функцій двох підрозділів кримінальної поліції – Департаменту карного розшуку та Департаменту кримінальної розвідки.

У 2017 році поліція розкрила на 40 тисяч злочинів більше, ніж торік, – про це повідомив Сергій Князєв на прес-конференції.

Джерело

Автор