Відкрито Український Павільйон на щорічній виставці Consumer Electronics Show у Лас-Вегасі, США

10 січня 2018 року, в ході робочого візиту до Сполучених Штатів Америки, Міністр фінансів України Олександр Данилюк взяв участь в офіційній церемонії відкриття Українського Павільйону на щорічній виставці Consumer Electronics Show (CES) – однієї з найбільших конференцій споживчої електроніки, яка проходить у Лас-Вегасі, США.

Міністр фінансів виступив із вступною промовою разом із організаторами павільйону, якими другий рік поспіль стали Українська асоціація венчурного та приватного капіталу (UVCA) спільно з Western NIS Enterprise Fund (WNISEF).

“Я радий бачити інноваційні українські компанії, що розвиваються відповідно до основних міжнародних трендів. Я вірю в ринок, приватну ініціативу, креативність і кропітку роботу. Саме це дозволило українським стартапам потрапити на одну з основних світових технологічних виставок у Лас-Вегасі”, – зазначив Олександр Данилюк.

Цього року національний павільйон представлений 10 відібраними українськими стартапами, проте всього налічується більше 20 учасників від України. Представлені проекти мають розробки у різноманітних галузях: від агротехнологій та 3D-друку до систем дорожнього контролю та віртуальної реальності.

“Прогнози щодо розвитку ІТ-сектора в світі вражають: розмір світового IT-ринку в 2018 році досягне $3.7 трильйонів, що на 4,3% більше, ніж у 2017 році ($3,5 трильйони). Країна, яка прагне до сучасної, диверсифікованої та стійкої економіки, має будувати її на основі інноваційних технологій. Україна, безумовно, прагне розвивати саме таку економіку. Наша країна має всі шанси стати одним з основних IT-центрів в Європі та, можливо, у світі. У нас є чудові стартапи, розвинена інфраструктура, висококваліфіковані фахівці та уряд, який розуміє необхідність створення кращих умов для бізнесу та готовий працювати над цим”, – додав Міністр фінансів.

Перша виставка CES відбулась у червні 1967 року у Нью-Йорку, в якій взяли участь близько 200 учасників і 17 500 відвідувачів. З 1978 по 1994 рік виставка проводилась двічі щороку: у січні, в Лас-Вегасі та у червні, в Чикаго. Починаючи з 1998 року виставка проводиться щороку у Лас-Вегасі.

Сьогодні CES – це найбільша в світі виставка побутової електроніки, яка понад чотири десятиріччя сприяє розвитку інновацій в сфері споживчих технологій. Понад 2500 учасників приїжджають до Лас-Вегасу, щоб показати свої останні досягнення в 15 категоріях. Серед основних трендів ярмарку 2018 – штучний інтелект та віртуальна реальність, на виставці можна побачити голосові домашні асистенти, розумний будинок, автономні автомобілі тощо.

Джерело

 

Наши в Вегасе: украинские стартапы покоряют мировую техвыставку

Автор