«Убивство Ірини Ноздровської не було сплановано – це збіг обставин» – В’ячеслав Аброськін (відео)

Під час брифінгу перший заступник глави Нацполіції наголосив, що всі вбивства, які залишаються не розкритими, перебувають на суворому контролі не залежно від значущості особи потерпілого.

За словами В’ячеслава Аброськіна, поліцією відпрацьовувалися усі можливі версії вбивства Ірини Ноздровської. Зокрема, правоохоронці відновили шляхи можливого повернення потерпілої додому. Здійснювався по квартирний обхід мешканців селища Демидова та прилеглих населених пунктів, тобто близько трьох тисяч громадян.

«Крім того, були встановлені всі водії маршруток, які здійснюють перевезення людей від станції Героїв Дніпра до села Демидів, а також водіїв транзитних маршрутів. Ми виявили, що з 17 до 18 години – 367 чоловік перемістились від станції метро «Героїв Дніпра» до селища Демидів. Всіх осіб відпрацювали та допитали»,- сказав перший заступник глави Нацполіції.

Водночас, поліція встановила та відпрацювала відеокамери від вулиці Банкової до станції метро Героїв Дніпра і до села Демидова. Зокрема, це понад 45 відеокамер. Поліцейські змогли оперативно отримати доступ вже до 35 камер з цієї кількості.

Перший заступник Голови Нацполіції, наголосив, що в рамках кримінального провадження, слідством вже призначено близько 70 експертиз. Розтин тіла потерпілої проводився комісійно – трьома медичними експертами.

«І саме після отримання всіх результатів експертиз ми провели аналіз, який дозволив нам повернутися до сім’ї підозрюваного», – підкреслив В’ячеслав Аброськін .

Він додав, що правоохоронці провели детальний обшук в будинку затриманого та виявили предмети зі слідами бурого кольору, які наразі направлені на експертизу. Крім того, при огляді місцевості правоохоронці використовували технічні можливості. При огляді русла річки залучалися водолази, які і знайшли можливе знаряддя вчинення злочину. Наразі всі знайдені і вилучені предмети направлені на експертизу.

За словами В’ячеслава Аброськіна, відносини між родинами були напружені протягом тривалого часу. Відтак, можливо, вбивство відбулося у результаті чергового виниклого конфлікту.

«Виходячи з того, що мені відомо, цей злочин – це не сплановане вбивство, а збіг обставин», – зазначив В’ячеслав Аброськін.

Начальник кримінальної поліції також повідомив, що за сім днів цього ж року скоєно 33 вбивства, з яких розкрито вже 23. По решту 10 злочинах проводиться робота щодо встановлення причетних до скоєння цих умисних вбивств.

«Ми докладаємо максимум зусиль до розкриття будь-якого вбивства. І будемо це робити незалежно від значущості персони потерпілого», – наголосив В’ячеслав Аброськін.

Джерело