На Вінничині взято під варту двох активних учасників терористичної організації «ДНР»

За результатом спільної діяльності прокуратури області та управління Служби безпеки України у Вінницькій області затримано та взято під варту двох активних учасників терористичної організації «Донецька народна республіка».

У ході розслідування встановлено, що упродовж минулого року у м. Костянтинівка Донецької області двоє місцевих жителів, громадяни України, за попередньою змовою, систематично збирали та надавали до так званого «МГБ ДНР» інформацію розвідувального характеру щодо місць дислокації, чисельності та маршрутів пересування підрозділів та військової техніки Збройних Сил України та інших військових формувань, задіяних у проведенні антитерористичної операції. У наступному її використано при веденні злочинної діяльності проти військових підрозділів Збройних Сил України, які приймають участь у проведенні антитерористичної операції, зокрема, для здійснення диверсійних атак, артилерійських обстрілів місць дислокації військовослужбовців і військової техніки Збройних сил України.

Затриманим оголошено підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (сприяння діяльності терористичної організації).

За наслідками розгляду відповідних клопотань Вінницьким міським судом щодо обох підозрюваних обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою, без права внесення застави.

Наразі по провадженню триває досудове розслідування.

Довідково: за вчинення даного злочину підозрюваним загрожує від 8 до 15 років позбавлення волі, з конфіскацією майна.

Джерело

Автор