За здобуття премії імені Лесі Українки змагатимуться 40 творів для дітей та юнацтва

Держкомтелерадіо оприлюднив список робіт, поданих на здобуття Премії Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва за 2017 рік.

У номінації «Літературні твори для дітей та юнацтва» висунуто 24 книги, що вийшли друком у 16 українських видавництвах. Це, зокрема, твори відомих дитячих письменників Івана Андрусяка, Алли Потапової, Марії Морозенко, Наталії Чуб, Лесі Пилип’юк та інш.

У номінації «Художнє оформлення книжок для дітей та юнацтва змагатимуться 12 книжок, над оформленням яких працювало 8 художників.

Номінація «Театральні вистави для дітей та юнацтва» представлена вистава «Моя українська мама» Народного художнього колективу України театру юних «Шпаківня» Сумського палацу дітей та юнацтва (керівник -­ Світлана Загоняйко).

Три роботи змагатимуться за здобуття премії в номінації «Кінотвори для дітей та юнацтва»: художній фільм режисера-постановника Олександра Ітигилова «Казка старого мельника» (ТОВ «ЄвромедіаКомпані»), міжнародна кінотрилогія режисера Ірини Правило «Моє дитинство» (продюсерська компанія «Контора Правило») та анімаційний серіал Степана Коваля «Професіонал» (ТОВ «Новаторфільм»).

З повним переліком висунутих на здобуття премії творів можна ознайомитись на офіційному веб-сайті Держкомтелерадіо.

Нагадаємо, Премії Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва заснована за пропозицією Держкомтелерадіо в 2004 році. Вона присуджується щороку у чотирьох номінаціях до дня народження Лесі Українки – 25 лютого за твори, які сприяють вихованню підростаючого покоління у дусі національної гідності, духовної єдності українського суспільства та здобули широке громадське визнання.

Джерело

Автор