Протягом грудня у портах Криму зафіксовано 26 вантажних суден-порушників

В період з 1 грудня 2017 по 1 січня 2018 року зафіксовано заходження 26 вантажних суден-порушників* до портів окупованого Криму. Загалом цими суднами здійснено 82 заходи до портів Керчі, Севастополя та Феодосії. 25 суден під прапором Російської Федерації та 1 судно під прапором Республіки Сьєрра-Леоне. Слід зауважити, що  на рейді в акваторії  портів, що використовується для стоянки суден, були зафіксовані кораблі Республіки Молдова, Мальти, Того, Палау, Федерації Сент-Крістофер і Невіс та Союзу Коморських Островів.

Як повідомлялося у листопаді в Криму було зафіксовано 25 суден-порушників, з яких 21 судно під прапором Російської Федерації 4 – під прапором Республіки Того, Сьєрра-Леоне  та Палау.

Нагадаємо, морські порти, розташовані на території Автономної Республіки Крим – Євпаторія, Керч, Севастополь, Феодосія, Ялта – закриті на підставі розпорядження Кабінету Міністрів України від 30.04.2014 № 578-р «Деякі питання функціонування морського та річкового транспорту» та згідно з Наказом Міністерства інфраструктури України від 16.06.2014 р. № 255 «Про закриття морських портів».

Заходження суден під іноземними прапорами до закритих морських портів та терміналів, розташованих на території АР Крим та м. Севастополь розглядатиметься як порушення норм міжнародного права, як дії, що підривають суверенітет України, а також як порушення законодавства України, що тягне за собою відповідальність судновласників, операторів та капітанів суден, у тому числі кримінальну.

*Інформація надається по суднах, в яких працює AIS (Automatic Identification System).

Джерело

Автор