«Ситуація в Україні не є двостороннім конфліктом з РФ, а є викликом цілісності в центрі Європи» – Зіґмар Ґабріель

У ході переговорів Міністрів закордонних справ України Павла Клімкіна та Федерального міністра закордонних справ Німеччини Зігмара Габріеля, який з робочим візитом 3-4 січня перебував в Україні, обговорювалися питання, пов’язані з підтримкою України у відстоюванні територіальної цілісності та суверенітету нашої держави.

Сторони обговорили ситуацію на Донбасі, зокрема можливості запровадження миротворчої місії ООН в ОРДЛО.

Особливий наголос було зроблено на необхідності звільнення заручників, які перебувають на території окупованого Донбасу, а також політичних в’язнів, які утримуються Кремлем на території Росії та в окупованому Криму.

Глави зовнішньополітичних відомств дали високу оцінку стану українсько-німецьких двосторонніх відносин, особливо відзначили успішність проведення року української та німецької мов в обох країнах, а також інтенсифікацію двостороннього торговельного та інвестиційного співробітництва.

За результатом переговорів підписано двосторонню Угоду про трудову діяльність членів сімей співробітників дипломатичних представництв і консульських установ.

Заплановане на 4 січня відвідання Міністрами прилеглої до лінії зіткнення в зоні АТО місцевості на Донбасі було відкладено через несприятливі погодні умови. Глави зовнішньополітичних відомств домовилися здійснити спільну поїздку на Донбас найближчим часом.

Джерело

Автор