Чернігівська поліція розшукала викрадені погруддя Коцюбинського та Пушкіна (фото)

Сьогодні вночі завдяки здобутій оперативній інформації поліцейські Чернігова знайшли схованку з погруддями Михайла Коцюбинського та Олександра Пушкіна, які були викрадені у грудні 2017 року.

За словами начальника Чернігівського відділу поліції Володимира Реберга, обидва пам’ятники цілі:

«Пам’ятники знайшла поліція, вони цілі. Стосовно бюсту Пушкіна відкрито кримінальне провадження за статтею «Крадіжка». Щодо погруддя Коцюбинського, то статті дві – «Крадіжка» та «Наруга над могилою». Розслідування крадіжок пам’ятників перебуває на контролі керівництва Головного Управління Національної поліції в Чернігівській області», – підкреслив Реберг.

Очільник поліції Чернігівської області Едуард Альохін зазначив, що також має бути проведена комплексна робота та створена якісна системи охорони культурних пам’яток (належне освітлення, камери відеоспостереження, чергування муніципальної варти, обладнання засобами технічного захисту). Після цього поліція передасть пам’ятники місту.

На даний час поліція проводить подальші слідчі та розшукові заходи в рамках кримінальних проваджень, відкритих за ст. 185 (крадіжка) та ст. 297 (наруга над могилою) Кримінального кодексу України. Тривають пошуки причетних до крадіжок осіб.

Нагадаємо, в ніч на 18 грудня на Болдиних горах у Чернігові невідомі викрали погруддя українського класика Михайла Коцюбинського, а зранку 31 грудня стало відомо, що з Валу зник бюст російського класика Олександра Пушкіна.

Джерело