Економ-тиждень. 27 грудня 2017 – 2 січня 2018 р.

Економ_тиждень! Економічні новини України і світу – все, що стосується нашої країни.

Розглядаємо події 27 грудня 2017 – 2 січня 2018 рр.

АКТИВ. В Україні виробництво шоколаду і готових харчових продуктів, що містять какао в листопаді зросло на 6,4%.

ПАСИВ. Перевірки Антимонопольного комітету дали підстави підозрювати три мережі заправних станцій в антиконкурентних узгоджених діях. В якості відповідачів по справі сім юридичних осіб, що входять в групу “Надія”, три юридичних особи, що входять в групу “WOG” та дві юридичні особи, що входять в групу “ОККО”.

АКТИВ. Президент України Петро Порошенко підписав закон “Про приєднання України до Статуту Міжнародного агентства з відновлювальних джерел енергії (IRENA)”. Реалізація Закону дозволить нашій державі використовувати світовий досвід у галузі відновлюваних джерел енергії, розширить можливість залучення кращих знань і передових технологій у цій сфері

ПАСИВ. Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман ініціював відставку Романова, після чого уряд затвердив подання на його звільнення. Дане рішення було ухвалене через борги по зарплатах.

АКТИВ. Обсяг експорту української продукції у поточному році виріс майже на 20%.

ПАСИВ. “Ощадбанк” звернувся до Кабінету міністрів, до правоохоронних та антикорупційних органів з проханням разораться в конфіскації коштів Януковича і підтвердити законність дій керівництва банку в процесі здійснення конфіскації зазначених коштів.

АКТИВ. Печерський районний суд заарештував цінні папери, корпоративні та інтелектуальні права, а також частина нерухомого майна бізнесмена-втікача часів екс-президента Віктора Януковича Сергія Курченка.

ПАСИВ. НКРЕКП підвищила тарифи на холодну воду в ряді міст України з 2018.

АКТИВ. За 11 місяців 2017 року український аграрний експорт перевищив 16,4 млрд доларів. Переважно експортуємо до країн Азії, Європи та Африки.

ПАСИВ. Заборгованість столичних споживачів теплової енергії перед ПАТ “Київенерго” на 1 грудня збільшилась на 1 млрд гривень і склала 3,9 млрд гривень.

АКТИВ. Серед фондових індексів найбільше зростання в 2017 році показав український UX (+80%). Про це свідчить рейтинг активів, складений експертами агентства Bloomberg.

ПАСИВ. Із 1 січня акциз на тютюнові вироби в Україні зріс майже на 30%.

АКТИВ. Україна вводить антидемпінгове мито на імпорт арматури і катанки з Російської Федерації в розмірі 15,21% строком на п’ять років.

АКТИВ. Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) надав “Укрзалізниці” кредит в обсязі 150 млн євро під державні гарантії.

АКТИВ. Британське видання Financial Times визнало Україну лідером серед усіх пострадянських країн щодо поліпшення ділового клімату. Її клімат покращився на 24,21 пункти на тлі загального результату 63,9.

Слідкуємо. Рахуємо. Заробляємо. І до зустрічі за тиждень!