Глава МЗС ФРН Зіґмар Ґабріель перебуває з робочим візитом в Україні

Глава МЗС ФРН Зіґмар Ґабріель перебуває з робочим візитом в Україні. 3 січня ц.р. в МЗС України відбулися переговори керівників зовнішньополітичних відомств України та ФРН.

Ключовим питанням переговорів стала роль ФРН, разом з Францією, у рамках Норманського формату з протидії російській агресії. У цьому плані обговорено подальші спільні кроки, спрямовані на відновлення територіальної цілісності й суверенітету України, а також звільнення українських політв’язнів, які утримуються в російських тюрмах.

Міністри порушили питання двосторонньої співпраці, яка є динамічною та плідною. Зокрема, успішно реалізовується спільна ініціатива Міністрів закордонних справ України та ФРН щодо Року мов, у рамках якого серед іншого було презентовано німецькомовну дитячу книгу-мандрівку Україною, яка відкриває німецькому читачеві непізнаний і багатоманітний культурний простір України.

Під час переговорів відбулося підписання двосторонньої Угоди про трудову діяльність членів сімей співробітників дипломатичних представництв і консульських установ.

Павло Клімкін та Зіґмар Ґабріель також здійснять спільну поїздку на Донбас в район лінії зіткнення.

Джерело

Автор