Міністерство культури України запрошує взяти участь у новій грантовій програмі – “Culture Bridges”

Міністерство культури України запрошує державні установи культури, приватні культурні інституції, громадянські організації, освітні установи, департаменти культури органів місцевого самоврядування, митців та підприємців у сфері культури взяти участь у новій грантовій програмі – “Culture Bridges”.

Програма була анонсована директором Британської Ради в Україні Cаймоном Вільямсом в 20 жовтня 2017 року на Міжнародному форумі “Креативна Україна”.

“Сulture Bridges” фінансується Європейським Союзом в межах впровадження Угоди про асоціацію між Україною та ЄС та здійснюється Британською Радою в Україні у партнерстві з EUNIC – мережею Національних інститутів культури Європейського Союзу.

Мета програми — розвиток культурних і креативних індустрій в Україні, сприяння більш ефективній взаємодії з культурними організаціями та інституціями країн ЄС, а також для промотування спільних цінностей.

Програма фінансуватиме низку активностей, зокрема міжнародну мобільність фахівців, проекти національної і міжнародної співпраці, тренінги та ознайомчі поїздки до країн ЄС. Упродовж трьох років програми буде виділено понад 100 грантів.

Напрям програми «Міжнародна мобільність»

Гранти для українських фахівців у сфері культури для поїздок до країн ЄС (і навпаки) на період від одного до чотирьох тижнів для відвідання конференцій, мережевих подій, фахових форумів, дотичних до сфери культури та/або креативних індустрій, а також для робочого стажування в культурних/креативних організаціях у країнах ЄС (чи в Україні – для заявників з ЄС). Подача проектів за цим напрямком відкрита для окремих осіб та організацій у ЄС та Україні.

Максимальна сума гранту на міжнародну мобільність становитиме 2250 євро (для візитів тривалістю від одного до двох тижнів) та 4000 євро (для візитів на період від трьох до чотирьох тижнів).

Кінцевий термін подачі заявок на отримання міжнародних грантів мобільності: 8 січня 2018.

Напрям «Проекти національної співпраці»

Програма надає гранти до 8000 євро для українських діячів культури для здійснення спільних проектів в Україні із залученням учасників із щонайменше двох окремих (не сусідніх) областей України.

Кінцевий термін подачі заявок на отримання грантів національної співпраці: 29 січня 2018.

Напрям «Проекти міжнародної співпраці»

Програма надаватиме гранти культурним операторам з України та країн ЄС на реалізацію спільних проектів, які сприяють обміну досвідом та ідеями між Україною та ЄС, та/або створенню нових культурних продуктів. Ця категорія відкрита лише для партнерських заявок від двох або більше організацій, що базуються в Україні та ЄС, а не для індивідуальних заявників.

До проекту має бути залучена Україна та щонайменше одна країна ЄС. Тривалість проекту – від 3 до 12 місяців. Пропонуються гранти різного розміру: до 10 000 євро для малих, до 20 000 євро для середніх та до 50 000 євро для великих проектів.

Проекти мають охоплювати принаймні одне із зазначених завдань і чітко зосереджуватися на міжнародному культурному обміні та співпраці, а також підкреслювати важливість видимості та комунікації.

Кінцевий термін подачі заявок на отримання грантів національної співпраці: 29 січня 2018

Детальна інформація програми “Culture Bridges”.

Джерело

Автор