Експорт українських ялинкових прикрас у 2017 році збільшився на третину (інфографіка, відео)

За 10 місяців 2017 року експорт виробів для новорiчних і рiздвяних свят склав $6,1 млн. Це на 34,2% більше, ніж за відповідний період 2016 року.

На вироби зі скла припало 86% продукції, на інші – 14% експортних поставок.

Розширилась також і географія поставок українських виробів. На сьогодні вони присутні на ринках 28 країн світу. Експорт здійснюється в основному до ЄС. Протягом 10 місяців 2017 року туди експортовано 58,2% загального обсягу таких прикрас. При цьому, загальні обсяги поставок новорічних та різдвяних виробів до країн ЄС збільшились на 25,3% (з $2,8 млн. за 10 місяців 2016 року до $3,5 млн за 10 місяців поточного року).

Серед 5 найбільших ринків споживання українських новорічних прикрас – три країни є членами ЄС (Нідерланди, Німеччина та Польща). 30,5% загального експорту новорічних та ялинкових виробів з України та 52,4% експорту до країн ЄС – це ринок Нідерландів. У поточному році обсяг поставок з України до цієї країни зріс на 31,5%.

“На сьогодні ЄС є основним покупцем українських ялинкових прикрас, але нашими іграшками прикрашені також ялинки і в США, і Ізраїлі, і навіть на Мальдівах. Ми розглядаємо галузь виготовлення ялинкових прикрас як дуже перспективну для нашого експорту. І Експортна стратегія України визначає сектор креативних індустрій як сектор з високим попитом на світових ринках” – повідомила заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України – Торговий представник України Наталія Микольська. За її словами, креативні індустрії активно розвиваються в усьому світі та можуть стати рушійною силою для зростання українського експорту у найближчі роки.

У розрізі країн, за відповідний період суттєво зросли поставки новорічних прикрас до Великої Британії – у 2,3 рази, Росії – у 2,2 рази, Грузії – в 1,9 рази, Чехії – в 1,8 рази, Латвії – в 1,7 рази, на Мальдіви – у 1,5 рази, Польщі та США – у 1,4 рази.

Минулого року також з’явились нові країни-імпортери українських виробів: Австрія, Вірменія і Румунія.

Джерело

 

Свято наближається!!! Святкуєте?А ми працюємо, святкуючи!☃️На Фабриці ялинкових прикрас у Клавдієво, де виробляють унікальні ялинкові прикраси з 1948 року.Тут збережені традиції виготовлення ялинкових прикрас, є креативний підхід та розуміння світових трендів. Якісна продукція з індивідуальним підходом та конкурентною ціною.Для того, щоб промотувати українські товари, – відвідуємо українські підприємства, щоб на власні очі побачити як виробляється наша продукція, бо експорт – це командна гра.#експортуйМіністерство економічного розвитку і торгівлі УкраїниExport Promotion Office/Офіс з Просування Експорту

Posted by Nataliya Mykolska on Freitag, 29. Dezember 2017

 

Щоразу, коли дивлюся на новорічну ялинку, ще більше пишаюся українськими експортерами. Чому? Бо наші ялинкові прикраси присутні на 28 ринках світу. Вони унікальні, поєднують у собі традиції виробництва скляних виробів – ручну роботу та креативний підхід.Серед ТОП-5 найбільших ринків споживання українських новорічних прикрас – три країни є членами ЄС (Нідерланди, Німеччина та Польща), до п’ятірки входять також Росія та Білорусь.За десять місяців 2017 року їхній експорт склав $6,1 млн і збільшився на 34,2% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.Ми розглядаємо галузь виготовлення ялинкових прикрас як дуже перспективну для нашого експорту. І #ЕкспортнаСтратегія визначає сектор креативних індустрій як сектор з високим попитом на світових ринках. Креативні індустрії активно розвиваються в усьому світі та можуть стати рушійною силою для зростання українського експорту у найближчі роки.Наші ялинкові прикраси ручної роботи – краса неймовірна!Мала змогу переконатися у цьому під час візиту на Клавдиевская фабрика елочных игрушек. Більше про українські новорічні вироби і куди їх постачають – у сюжеті Факти ICTV http://bit.ly/2luTtyg#експортуйМіністерство економічного розвитку і торгівлі УкраїниExport Promotion Office/Офіс з Просування Експорту

Posted by Nataliya Mykolska on Sonntag, 31. Dezember 2017

Автор