У Києві місця Революції Гідності “промарковано” інформаційно-навігаційними стендами (фото)

Двомовні інформаційно-навігаційні стенди «Місцями Революції Гідності» встановлені в центрі Києва співробітниками Українського інституту національної пам’яті. Вони розповідають про історію трьох визначних місць періоду початку Революції Гідності – Будинок Профспілок, Головпоштам та вулицю Грушевського.

“Спільна задача Національного Музею Революції Гідності та Українського інституту національної була в тому, щоб за допомогою цих стендів зберегти в просторі Києва місця подій зими 2013 – 2014 років. Ми остерігалися, що пам’ять про ці місця, враховуючи, що барикади розібрані, зникне. Тому виникла ідея створення інформаційно-навігаційних стендів. Минулого року це був перший крок публічного виходу Національного Музею Революції гідності. Цьогоріч ми завeршуємо впроваджeння цього проeкту. По  завершeнню Міжнародного архітектурного конкурсу щодо будівництва Музею та створення Меморіалу Небесної сотні, ми сподіваємось розробити єдиностилістичний варіант маркування місць пам’яті Рeволюціі Гідності”,  – коментує співробітник Інституту Анастасія Гайдукевич.

Стенд на Майдані Незалежності поряд з Головпоштамтом

Нагадаємо, що проект “Місцями Революції Гідності” – це перший крок до навігаційної системи місць, де відбувались революційні події 2013-2014 років. Вони є результатом спільної праці Національного Музею Революції Гідності та Українського інституту національної пам’яті за підтримки Київської міської державної адміністрації.

Стенд на Майдані Незалежності поряд з Головпоштамтом

Кожен із великих інформаційно-навігаційних стендів містить коротку інформацію про Революцію Гідності, історію основних подій, які пов’язані із конкретною частиною міста Києва, мапу, на якій позначено розташування сил протестувальників та провладних силовиків на початок лютого 2014 року, словник Революції Гідності та фотографії. На звороті розміщені зображення та опис експонатів із фондів Музею Революції Гідності, а також уривки зі спогадів безпосередніх учасників революційних подій.

Стенд на вул. Грушевського

Стенди розміщенні в центрі столиці у найвизначніших місцях пов’язаних із Революцією Гідності. Нагадаємо, що минулого року організатори проекту “Місцями Революції Гідності” встановили перші 6 стендів за адресами: площа Михайлівська, вул. Інститутська (Алея Героїв Небесної Сотні) (верхній вихід метро “Хрещатик”), перехрестя Алеї Героїв Небесної Сотні (на початку галереї портретів Героїв Небесної Сотні) та Хрещатику, площа Європейська (вхід до Українського дому), вул. Хрещатик, 36 (поряд з будівлею Київської міської державної адміністрації), Майдан Незалежності (поряд з Національною музичною академією України ім. П.І. Чайковського). Тоді ж співробітники Національного Музею Революції Гідності почали проводити екскурсії по місцям встановлених стендів. За рік їх пройшло вже більше 100.

Зазначимо, що тексти на стендах присутні українською та англійською мовами.

Джерело

Автор