В результаті перемовин в Харкові з будівлі “Укрпошти” звільнено п’ятьох заручників (фото, оновлюється)

Освобожденный в Харькове мальчик: В заложниках было семь человек

Шкиряк: С захватившим заложников в Харькове идут переговоры

 

До переговорів щодо звільнення людей з відділення “Укрпошти” у Харкові залучили батька чоловіка, який взяв заручників.

Наразі група «поліції діалогу» продовжує перемовини з правопорушником, який сьогодні забарикадувався у приміщенні відділення «Укрпошти», взявши у заручники людей.

«Для переговорів з чоловіком, який погрожує застосувати вибухівку, привезли його батька. Також на місці працюють психологи. Правоохоронці проводять усі необхідні заходи для звільнення тих, хто досі залишається всередині», – повідомив Голова Національної поліції України Сергій Князєв.

 

За його словами, за фактом цих подій поліція вже відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 147 Кримінального кодексу України – «захоплення заручників».

 

Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від 7 до 15 років.

Нагадаємо, наразі внаслідок переговорів з чоловіком, який забарикадувався всередині приміщення «Укрпошти», вдалося звільнити п’ятьох осіб – двох дітей та трьох жінок.

Джерело

 

В результаті перемовин в Харкові з будівлі “Укрпошти” звільнено п’ятьох заручників.

Внаслідок переговорів поліції зі зловмисником, який у Харкові в приміщенні відділення «Укрпошти» взяв у заручники людей, вдалося звільнити п’ятьох громадян: двох дітей 11 і 13 років, а також трьох жінок.

 Про це повідомив Голова Національної поліції України Сергій Князєв. За його словами, територія очеплена і контролюється снайперською групою спецпризначенців.

 

«Наразі, за погодженням з в.о. міністра внутрішніх справ Сергієм Яровим, з Києва до Харкова літаком Національної гвардії України перекидаються додаткові сили спецпризначенців», – повідомив очільник Нацполіції.

 

Водночас поліція продовжує перемовини з чоловіком, який утримує людей.

Нагадаємо, за фактом події у поштовому відділенні Харкова відкрито кримінальне провадження.

Джерело

 

За фактом події у поштовому відділенні Харкова відкрито кримінальне провадження.

Слідчим управлінням ГУНП в Харківській області розпочато досудове розслідування за ч. 2 ст. 147 (захоплення заручників) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що сьогодні о 14-40 до оператора «102» надійшло повідомлення про те, що до відділення Укрпошти, розташованої на вулиці Шевченко, увійшов чоловік в масці з метою пограбування. Про даний факт одна із працівниць відділення повідомила чоловіка, а той оперативно передав інформацію поліції.

На місце пригоди терміново прибули наряди поліції. Зловмисник забарикадувався у відділку та заявив про захоплення заручників. Відомо, що у приміщенні перебувало 9 дорослих та 2 дітей. Станом на 18-10 поліцейським вдалося вмовити зловмисника відпустити певну частину утримуваних людей – двох дітей та трьох жінок. Вони зараз у безпеці.

Для врегулювання ситуації на місці події працюють керівництво ГУНП, слідчо-оперативна група Київського відділу поліції, оперативні підрозділи поліції. Вживаються заходи для затримання зловмисника. Згідно з санкцією статті йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Джерело

 

У Харкові невідомий забарикадувався у відділенні Укрпошти.

Про подію оператору «102» повідомив чоловік, дружина якого працює у даному закладі. Зараз інформація перевіряється працівниками поліції.

Повідомлення про те, що до відділення Укрпошти, розташованої на вулиці Шевченко, увійшов чоловік в масці з метою пограбування, надійшло до поліції 30 грудня близько 14-40.

Для з’ясування обставин події за вказаною адресою виїхали керівництво ГУНП, слідчо-оперативна група Київського відділу поліції, оперативні підрозділи поліції. Перевірка триває. Про її результати буде повідомлено додатково.

Джерело

В Харькове захватили отделение почты с людьми внутри: фото, видео.

Автор