На Тернопільщині запрацював оновлений Центр політравми (фото)

Оновлений Центр політравми відкрили на базі Тернопільської університетської лікарні. Тепер тут надаватимуть допомогу за міжнародними стандартами. Повністю реорганізували приймальне відділення, до якого входять відділення інтенсивної терапії для хворих з політравмою, операційний блок для виконання невідкладних маніпуляцій та хірургічних втручань при черепно-мозковій травмі, травмі грудної клітки, травмі органів черевної порожнини та скелетній травмі.

Також працює відділення ортопедичного стаціонару з операційним блоком на чотири операційних, укомплектованих найсучаснішим обладнанням, що дає можливість виконувати високотехнологічні хірургічні втручання у пацієнтів з переломами кісток тазу, хребта та кінцівок. У структурі стаціонару працює підрозділ реабілітації, що займається реабілітацією пацієнтів з перших днів після травми до повного відновлення функції. У структуру Центру політравми входить і відділення стаціонару торакальної хірургії, нейрохірургії, абдомінальної та судинної хірургії.

“Тут є все належне обладнання, але головне — підготовка людей, які будуть рятувати пацієнтів. Адже багато з медиків, які працюють у цій лікарні, пройшли курси підтримки життя під час травми. Така допомога має надаватися комплексно та системно. Важливо тепер сконцентруватися й на наданні допомоги на догоспітальному рівні, бо 75% пацієнтів помирають ще до того, як потрапити в лікарню”, – сказала на відкритті відділення в.о. Міністра охорони здоров’я доктор Уляна Супрун.

Фото © Управління охорони здоровя Тернопільскої ОДА

Джерело

Автор