Зради і перемоги тижня. 22 – 28 грудня 2017 року

Щоразу по п’ятницях – зрадатижня_перемогатижня.

Розглянемо події 22 – 28 грудня 2017 рр.

ЗРАДА

НАК “Нафтогаз України” у січні 2018 року збільшить ціни на газ, що відпускається промисловим споживачам на умовах передоплати. Порівняно з груднем ціни зростуть на 8,4% (на 753,6 грн) – до 9 тис. 772,8 грн за 1 тис. куб. м (із ПДВ).

Працівники контррозвідки Служби безпеки України викрили чиновника секретаріату Кабміну, Станіслава Єжова на діяльності в інтересах спецслужб Росії.

Суд визнав винним обвинувачуваного у вбивстві журналіста В’ячеслава Веремія, Юрія Крисіна, йому призначили покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки. Близько 200 людей зібралися на Майдані Незалежності у Києві протестуючи проти занадто м’якого вироку.

В Одесі вандали облили червоною фарбою пам’ятний знак бійцям, які загинули у зоні проведення АТО. Також вандали залишили на пам’ятних місцях єврейської діаспори антисемітські написи.

Безповоротні втрати, які включають у себе загиблих у боях, зниклих безвісти та полонених, у 2017 р. становлять понад 190 військових.

Шевченківський райсуд Києва відпустив з-під варти двох “тітушок” Олега Гебана і Сергія Костенка, обвинувачених в замаху на вбивство активістів Майдану.

У Дніпрі в четвер, 28 грудня, ветерани АТО блокували Дніпровський автовокзал через ситуацію з відмовою в пільговому проїзді учаснику бойових дій, яка сталася напередодні. Касир та черговий диспетчер відмовилися продати квиток, посилаючись на те, що програма працює не коректно і немає можливості надрукувати пільговий квиток.

ПЕРЕМОГА

В Україні скасували заборону на понад 450 професій для жінок.

Вища рада правосуддя звільнила харківського суддю Сергія Скляренка, який вів справу екс-мера Слов’янська Нелі Штепи.

НАК “Нафтогаз” виграв Стокгольмський арбітраж проти російського “Газпрому” за контрактом на поставку газу за всіма спірними питаннями.

У Харкові правоохоронці виділили в окреме кримінальне провадження матеріали щодо автошколи, в якій навчалася підозрювана у скоєнні смертельної ДТП Олена Зайцева.

74 українські заручники були звільнені з полону бойовиків. В аеропорту Борисполя звільнених з полону зустрічали українські громадяни.

Печерський райсуд Києва ухвалив рішення заарештував цінні папери, частину нерухомого майна, корпоративні та інтелектуальні права бізнесмена Сергія Курченка, якого підозрюють у відмиванні доходів, одержаних незаконним шляхом.

Президент України Петро Порошенко підписав закон про сільську медицину, який сприятиме забезпеченню максимальної доступності медичного обслуговування, територіального наближення та сучасного матеріально-технічного оснащення закладів охорони здоров’я у сільській місцевості.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Автор