Тридцать оборонных бюджетов как с куста…

Mason Lemberg

Дивіться…
В 2014 році Газпром і Нафтогаз подали в Стокгольмський суд одне на одного.

Найбільші претензії були у Газпрому.
В чому вони полягали?
В 2009 році Тимошенко Юлія Володимирівна, порушивши закони України, самостійно, без рішення Уряду, прийняла рішення укласти газовий контракт з Путіним.
Одною з умов газового контракту була умова – “бери або плати”. Тобто, ми мали щорічно закупляти в Росії 52 млрд. кубів газу. А якщо ми не закупляли, то все рівно мали за цей НЕзакуплений газ платити.
Україна (без Криму і частини Донбасу) спожила 30 млрд. кубів газу. Навіщо нам було купляти в 2 рази більше (і платити якщо не закупили), не скаже ніхто, окрім Путіна і Юлії Володимирівни, які домовлялися про таку прекрасну “схему” кілька годин в приватній бесіді.

Зрозуміло, що Україна не могла закупляти стільки газу, нам він не потрібен. Путін фіксував борги за НЕзакуплені об’єми газу і щоразу шантажував цими боргами, вимагаючи за непред’явлення боргів до сплати якихось політичних поступок. Тут ми згадаємо Харківські угоди про продовження розміщення Чорноморського флоту Росії в Севастополі, за що голосували цілий ряд “потріотів” і борців з “окупаційним режимом Порошенка”, таких як Богословська, укропівський потріот Палиця, Литвин та інші.

Газпром накопичував нашу заборгованість за НЕпоставлений газ, щороку її ставало більше і вага газового шантажу ставала все більшою.

Коли в 2014 році стало зрозуміло, що все пропало, Порошенко не погодиться на політичний шантаж в обмін на газ, Газпром пред’явив газовий позов в загальному розмірі 45,78 млрд. дол. США.
Нафтогаз же виставив свій позов у розмірі 17,87 млрд. дол. США – це сума переплати за газ по завищених цінах.

Що ми маємо по факту?
Плюси:
+ всі борги по принципу “бери або плати” скасовані і ті що були, і ті що будуть (по контракту);
+ знижена ціна (від тої що хотів Газпром) за спожитий газ в 2-му кварталі 2014 року;
+ Газпром постачав газ в ОРДіЛО на свій страх і ризик і за свої гроші.

Мінуси:
– Суд не задовольнив наш позов в розмірі 17,87 млрд. дол. США (сума переплати за газ). Тобто, все те, що ми вже заплатили раніше в 2009-2013 роках, коригуватися не може. І тут би хотілося розібратися в причинах, чому так сталося. Чи тому, що суми не коригуються, чи просто тому, що наші обрахунки були не коректними… Але факт є фактом – все що Юля і Янек переплатили Газпрому, поверненню не підлягає.
– Ми все ж таки повинні заплатити за поставлений і неоплачений/частково оплачений газ близько 2 млрд. дол. США. Йдеться передусім за газ, наданий Янеку взимку 2013-2014.
– В 2018 році ми повинні купити в Росії 5 млрд. куб. газу. Цей газ нам потрібен, бо, нагадаю, споживаємо ми близько 30 млрд. кубів.

Додатково, той же Стокгольмський суд буде розглядати позов Нафтогазу проти Газпрому, який стосується транзиту газу. Ми хочемо стягнути в Газпрому – близько 18 млрд. дол. США, Газпром хоче стягнути з нас близько 6,6 млрд. дол. США.

Тому, якщо бути об’єктивним, це рішення не є нашою однозначною перемогою, ми хотіли більше. Отримали менше.
Але це рішення Стокгольмського суду є однозначною поразкою Росії, яка тримала нас в заручниках, завдяки газу і планувала нас колонізувати, нав’язавши 50 млрд. дол. боргів, які ми не могли б віддати…

Також це рішення є причиною для порушення кримінальної справи по відношенню до Тимошенко Юлії Володимирівни, дії якої спричинили не тільки значні фінансові втрати, але й фактично привели до втрати Україною незалежності в період з 2009 до 2014 року.


 

Светлана Самборска

“Суд освободил украинскую сторону от уплаты 56 млрд долларов, а общий положительный эффект [от решения Арбитража] составил 75 млрд долларов”.

Для сравнения. Военный бюджет Украины в 2017-м году составил 64 млрд грн., т.е. 2,5 млрд долларов. Таким образом, Коболев енд компани отбили для Украины 30 (тридцать) военных бюджетов уровня 2017 года.

Другими словами, Юлия Тимошенко, найкращий прем’єр усіх часів, посредством найкращого у світі газового контракта повесила на Украину ДАНЬ Кремлю, я подчеркиваю: повесила на Украину чудовищную ДАНЬ Кремлю. В размере 30 ЛЕТ РЕКОРДНЫХ ВОЕННЫХ БЮДЖЕТОВ.

Я подчеркиваю: Тимошенко повесила на Украину дань Кремлю в размере 30 лет рекордных военных бюджетов.

[Тут начинает звучать песня про зубожиння и геноцид в исполнении найкращого премьера].

Это как, если бы Украине было бы не 26, а 30 лет, и эти 30 лет на армию тратили бы не хрен с маслом, а бюджет уровня нынешнего года (рекордный), но перечисляли бы его не армии, а везли бы бабло прямиком в Кремль. Никакой, сука, Янукович со всей своей огромной шоблой с неимоверными аппетитами и рядом не стоял со святой нищей бессребреницей, живущей на 60 тыс грн в год.

[Песня про зубожиння и геноцид достигает коды и заканчивается под оглушительные аплодисменты зубожилых почитателей мастерства непревзойденной Воны].

Но ниче, Кремль, не спеши расстраиваться: по последним опросам Тимошенко – №1 в рейтинге политиков. Так что мудрые мы можем еще разок ей полномочия дать бескорыстно перекачивать национальное богатство в закрома Кремля. С нас станется: фирменный гопак на граблях – наша визитная карточка.


Как же меня бомбит.

75 миллиардов долларов отбил Нафтогаз у Газпрома в суде по газовому контракту Путина-Тимошенко.

75 миллиардов долларов было дорисовано лишнего.

Как же меня бомбит, Господи! Нет вообще слов.

Внешний государственный долг Украины 50 миллиардов долларов. Это включая гарантированный государством долг частников.

Тимошенко украла у Украины для Путина ПОЛТОРА госдолга страны. Валовой внешний долг Украины – 140 миллиардов долларов. Это государственный долг плюс долги всех бизнесов. Вообще всех. “Общий объем задолженности по всем существующим обязательствам, которые должны быть оплачены должниками, и которые являются обязательствами резидентов данной экономики перед нерезидентами”. Тимошенко украла у Украины для Путина больше, чем половина всех внешних долгов, которые только есть в Украине.

И 75 миллиардов долларов – это только то, что удалось отбить; а из-за Харьковской сделки Януковича удалось отбить в суде не всё, переплаченное сверх рынка.

Господи, да все воры вместе взятые за всю историю Украины рядом не стояли с одной косатой кремлевской шлюхой. Вместе взятые!

Дорогие избиратели Тимошенко, вы не хотите сдать себя на мясо, чтобы частично покрыть ущерб, который ваша клиническая тупость, ваша КЛИНИЧЕСКАЯ ТУПОСТЬ принесла стране? Ну, или хотя бы просто убейтесь о стену – дайте стране шанс.

Апдейт.
Меня поправили. 140 миллиардов валового внешнего долга – это я помнила цифру с 2014 года. А сейчас, оказывается, 113 миллиардов. А в январе 2009 этот долг составлял 101 миллиард. Т.е. Тимошенко подписала с Путиным контракт, который крал у Украины больше, чем три четверти всех внешних долгов – государственных, корпоративных, частных – всех, которые только были у страны во время подписания контракта. Ну что сказать – уникальный талант!

Автор