Іловайськ – це військовий злочин РФ, який планувався не один рік (карта, фото)

Валерій Прозапас

Дослідницька пошукова мережа Bellingcat опублікувала інтерактивну карту обстрілів із Росії по території України влітку 2014 року.

Якби ми не були так заполітизовані та короткозорі – це мала б бути головна новина за багато часу.

Бо я вже давно проводжу свої дослідження, і на пряме питання “Хто винен в Іловайську?” більша половина співрозмовників не має відповіді, а багато хто вважає, що винні “Порошенко і бездарні генерали”.

Але відповідь дуже проста – це військовий злочин РФ, який планувався не один рік, підступні обстріли зі своєї території та вбивство наших військових з різних угрупувань, а потім пряме вторгнення. По карті обстрілів добре видно, як це готувалося.

Дуже шкода, що така карта не була створена українськими “журналістами” та “експертами” – бо багато хто з них зробив кар’єру на цих подіях.

Тим більше слава богу є тисячі свідків – для прикладу червоним накреслені маршрути виконання бойових завдань прикордонними підрозділами.

Трохи східніше від Успенки – легендарна Савур-Могила. Подивіться, що коїлося там, і що пережила там наша десантура.

Я теж був на тих маршрутах і точно знаю – ми маємо справу не просто з ворожою країною, а зі злочинцем, який тепер намагається перевести нашу агресію від себе всередину України.

Про це не можна забувати.

Смерть московським окупантам.


 

Додатково

Британская разведка подтвердила российское происхождение «Бука», сбившего MH17. 20 декабря Комитет британского парламента по разведке и безопасности представил ежегодный отчет на 122 страницах.

Автор