Рада директорів OPIC затвердила фінансування проекту вітрової електростанції в Запорізькій області

Рада директорів Корпорації закордонних приватних інвестицій (OPIC) затвердила основне фінансування проекту вітрової електростанції у Запорізькій області, і це є свідченням привабливості енергетичного сектору України.

Проект є розробкою Люксембурзької компанії «ЮроКейп Нью Енерджи» (EuroCape New Energy), а рішення OPIC відкриває шлях до розробки, будівництва та експлуатації першої фази проекту – у 225 МВт при загальній запланованій потужності – 500 МВт. Заплановані інвестиції становлять близько 466 мільйонів євро. За планом, 62 вітрових турбіни постачатиме компанія “Дженерал Електрік Компані” і здійснюватиме інвестиції в акціонерний капітал проекту.

Коментуючи рішення OPIC, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман підкреслив, що воно є переломним для енергетичного сектору України, оскільки стосується посилення енергетичної безпеки країни і є першим подібним рішенням для нашої держави.

“Я вітаю рішення OPIC щодо фінансування цього значного проекту з відновлюваної енергетики в Україні. Це черговий значний крок в напрямку енергетичної незалежності України, який узгоджується з «Енергетичною стратегією України 2035». Ми очікуємо що рішення OPIC продемонструє ринку те, що український енергетичний сектор може розвиватися у відповідності до загальноприйнятих міжнародних стандартів фінансування. Відзначу, що супровід цього проекту забезпечував Офіс із залучення та підтримки інвестицій, створений при Уряді України», – підкреслив Глава Уряду.

Джерело