Як дільничний офіцер поліції підтримує порядок у 20 населених пунктах поблизу лінії розмежування (фото)

Маючи за плечима 15 років досвіду роботи «на землі», офіцер Волноваського відділу поліції Олександр Кухтін обожнює спілкуватися з населенням та з захопленням розповідає про свою службу.

Ця історія про звичайного чоловіка, правоохоронця, який народився і досі мешкає у Хлібодарівці. Разом із дружиною він виховує сина та все своє життя присвячує безпеці у своєму рідному краї.

Олександр Кухтін закінчив Київську академію внутрішніх справ та відразу почав працювати дільничним інспектором міліції. Він з самого початку мріяв бути корисним для людей і захищати їх права. Вже багато років майор поліції обслуговує більше 20 населених пунктів Волноваського району. Він каже, що це не важко, якщо знаєш всіх і усюди. А деякі потенційні правопорушники і зовсім бояться навіть вкрасти щось, адже знають: досвідчений дільничний скрізь має очі.

З початку року він притягнув до відповідальності 200 громадян та виїхав на допомогу більше 300 разів. Крім того, маючи найкращі показники роботи, чоловік розкрив майже 60 злочинів та вилучив десятки одиниць боєприпасів, починаючи від бойових гранат та закінчуючи набоями. Петрович – так його називають місцеві – користується великою повагою та довірою у більшості громадян. Неодноразово селяни добровільно здавали своєму дільничному вибухові знахідки, розуміючи, наскільки небезпечно тримати в себе вдома боєприпаси та зброю.

Навесні цього року поліцейський в прямому сенсі врятував молоду дівчину, яка тікала від ґвалтівників. Зловмисників було затримано та притягнуто до відповідальності. Декілька разів на території обслуговування завдяки його оперативній інформації було вилучено наркотичні речовини у великому розмірі. Це тільки невелика частина із його повсякденної роботи.

«Вдень і вночі я на зв’язку, а службовий автомобіль підготовлений, адже швидше за мене на місце події не приїде жодна із слідчо-оперативних груп. Я постійно рухаюсь уперед, самовдосконалююся, адже моя «влада» – це оперативна допомога людям та профілактика правопорушень», – розповідає дільничний.

Від простих пенсіонерів до представників місцевого самоврядування – всі тепло відгукуються про свого дільничного та висловлюють слова подяки.

«Я прожила вже дуже багато років, але не бачила кращого дільничного. Він допоміг мені повернути гроші, які в мене викрали невідомі. Для літніх дідусів та бабусь, таких як я, головне – це розуміння та увага до наших проблем, навіть якщо злочинців і не вдалося б спіймати, він мені не відмовив та пообіцяв зробити все можливе, – розповіла Валентина Якубович із села Сонячне.

Сам дільничний вважає, що людини, яка подобалась би всім одразу, не буває, але важливо завжди залишатися порядною та доброю людиною.

«Треба допомагати одне одному та підтримувати, взаємодіяти та знаходити компроміси, адже в такий нелегкий для Донеччини час, тільки поєднавшись, ми зможемо витримати всі порахунки долі», – впевнений він.

Джерело