Економ-тиждень. 6 – 12 грудня

Економ_тиждень! Економічні новини України і світу – все, що стосується нашої країни.

Розглядаємо події 6 – 12 грудня 2017 р.

АКТИВ. Держвний борг зменшився на 750 мільйонів доларів.

ПАСИВ. В Україні за останні три місяці на гарячу лінію оперативних антирейдерських штабів надійшло 615 дзвінків. Найбільшу кількість звернень зафіксовано в Сумській, Івано-Франківській та Київській областях. За фактом аграрного рейдерства відкрито 17 кримінальних справ.

АКТИВ. За 11 місяців 2017 року Державна фіскальна служба України (ДФС) спрямувала понад 11 мрлрд гривень на розвиток дорожньої інфраструктури. З початку 2017 року відремонтували понад 2 тис. км доріг, що вдвічі перевищує показники минулого року.

ПАСИВ. Борг населення з оплати послуг ЖКГ в жовтні склав 28,4 млрд гривень, проти 26,8 млрд грн. торік.

АКТИВ. Заборгованість підприємств перед “Нафтогазом” за газ зменшилась на 304 млн гривень.

ПАСИВ. Рада продовжила мораторій на продаж сільгоспземель.

АКТИВ. Товарообіг між Україною та Литвою зріс на 45%.

ПАСИВ. Збитки внаслідок розриву торговельних зв’язків з тимчасово окупованими територіями, які загалом становлять 1,8 млрд доларів у 2017 році та 0,5 млрд доларів у 2018.

АКТИВ. Держбюджет-2018 прийнято Радою в другому читанні і в цілому. В бюджет закладено збільшення розходів на оборону і збільшення мінімальних зарплатень.

АКТИВ. За одинадцять місяців 2017 року НАК “Нафтогаз України” заплатив до державного бюджету близько 99,2 млрд гривень податків і дивідендів. Надходження від групи “Нафтогаз україни” склали близько 15% загальних доходів державного бюджету за одинадцять місяців 2017 року.

АКТИВ. “Укрнафта” з початку грудня збільшила середньодобовий видобуток газу на 12%. ПАТ “Укрнафта” продовжує відновлення видобутку на 6 родовищах після продовження ліцензій.

Слідкуємо. Рахуємо. Заробляємо. І до зустрічі за тиждень!

Автор