Потреба України в антрациті зменшується

Другий місяць поспіль в Україні на ТЕС спостерігається зменшення споживання вугілля антрацитової групи на 300 тисяч тонн. Такі темпи дають змогу вийти на річні обсяги використання антрациту Україною до 5 мільйонів тонн, що майже вполовину менше за минулорічні. Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр України Володимир Кістіон.

За його словами, якщо у листопаді минулого року Україна споживала 806 тисяч тонн вугілля марки «А», то вже цьогоріч у цьому ж місяці – 532 тисячі тонн.

«Якщо ми раніше в рік споживали понад 9 млн тонн вугілля марки «А», то вже за підсумком цього року це буде біля 5 млн тонн. Це стало можливим завдяки задіяним Урядом заходам з переведення антрацитових блоків українських ТЕС на газову групу», – зазначив Віце-прем’єр-міністр.

Він додав, що стратегічним завданням наступного року є нарощення власного видобутку вугілля газової групи.

«Минулого тижня Урядом була утворена Національна вугільна компанія, в яку ввійшло понад тридцять державних шахт. Наступний крок – призначення менеджменту, який повинен визначитися, які шахти перспективні, в які треба вкладати фінансовий ресурс для їх модернізації. Запустивши цей процес, ми маємо змогу скоротити витрати на утримання збиткових шахт у сумі 1,5 мільярда гривень в рік. Це і є кошти для модернізації вугільних підприємств з метою нарощення видобутку українського вугілля марки «Г»», – резюмував Володимир Кістіон.

Джерело