Олександр Турчинов провів зустріч з Головнокомандувачем ЗС Литви Йонасом Вітаутасом Жукасом (фото)

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов провів зустріч з Головнокомандувачем Збройних Сил Литовської Республіки Йонасом Вітаутасом Жукасом.

Співрозмовники обговорили ситуацію, що склалася на сході України через агресію РФ. За словами О. Турчинова, російські гібридні війська не припиняють агресію на Донбасі.

Окрім того, під час зустрічі обговорювалися також питання протидії кіберагресії, реформування українського сектору безпеки і оборони, досвід переходу литовських Збройних Сил на стандарти НАТО, співпраця в питаннях стратегічних комунікацій та інтенсифікація діяльності спільної Українсько-Литовсько-Польської бригади.

 «Допомога Литви для нас надзвичайно важлива та цінна», – сказав О. Турчинов, наголосивши, що Литва завжди була одним з найнадійніших друзів України. «Ми відчували підтримку Литви і під час Революції Гідності, і з перших днів російської агресії», – додав він.

Своєю чергою, Й. В. Жукас наголосив на важливості для Литви співпраці з Україною: «Ми розуміємо, де зараз вирішується доля Європи».

Подякувавши Секретареві РНБО України за співпрацю, Головнокомандувач Збройних Сил Литовської Республіки наголосив, що його країна «розуміє, що разом ми повинні захищати спільні цінності».

«Ми завжди готові підтримувати Україну, оскільки розуміємо, що в нас один геополітичний простір і спільні загрози», – підсумував він.

Джерело

Автор