Президент України провів зустріч з Прем’єр-міністром Литовської Республіки (фото)

У Вільнюсі Президент Петро Порошенко провів зустріч з Прем’єр-міністром Литовської Республіки Саулюсом Сквернялісом.

Глава держави висловив вдячність литовській стороні за незмінну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України та чітку позицію Литви щодо Криму.

Президент відзначив, що Литва залишається одним з найефективніших союзників України у протистоянні російській агресії.

Він подякував за важливу практичну допомогу Литви у зміцненні обороноздатності України, лікуванні українських військових, гуманітарну і технічну допомогу.

«Лише сліпий може не помічати реформ в Україні. Зроблено багато. Литва й надалі підтримуватиме Україну», – відзначив, у свою чергу, Прем’єр Литви.

Під час зустрічі були обговорені можливості розширення двостороннього торговельно-економічного співробітництва, яке демонструє позитивні тенденції.

Президент позитивно оцінив зростання інтересу до України з боку представників ділових кіл Литви і підкреслив зацікавленість України у залученні нових литовських інвестицій.

Окрім цього сторонами були розглянуті актуальні питання взаємодії України та Литви у сфері енергетичної безпеки та перспективи реалізації відповідних спільних проектів.

Було позитивно відзначено укладення в рамках візиту двостороннього Меморандуму щодо співпраці у сфері енергетики, а також рішення України приєднатися до роботи Центру НАТО передового досвіду з енергетичної безпеки, який розташований у Вільнюсі.

Джерело

Автор