Петро Порошенко відкрив «Український сквер» у Вільнюсі (фото)

В ході робочого візиту до Литви Президент України Петро Порошенко взяв участь в урочистому відкритті «Українського скверу» у Вільнюсі.

Петро Порошенко нагадав, що під час візиту Президента Литви Далі Грібаускайтє до України у грудні 2016 року, вона відкрила у Києві «Литовський сквер».

«Сьогодні, під час мого візиту до Литви, ми маємо велику честь відкрити «Український сквер» у Вільнюсі поруч із пам’ятником Тарасу Шевченку», – сказав Петро Порошенко.

«Це дуже символічно, бо не можна собі уявити кращих відносин між країнами, ніж зараз між Україною та Литвою. Не можна собі уявити кращих відносин між українським та литовським народами. Наша сьогоднішня зустріч тут є яскравим тому підтвердженням», – сказав Президент.

«І саме головне – унікальні відносини між людьми є яскравим підтвердженням стратегічного партнерства між двома нашими державами і двома нашими народами», – наголосив Президент України.

Глава Української держави також подякував Литві за тверду підтримку незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України.

«Український сквер» розташований у Старому місті Вільнюса. У лютому 2017 року від Адміністрації самоврядування Вільнюса було отримано погоджений план розташування скверу. Протягом року вирішувалися технічні питання щодо облаштування території скверу. З литовською стороною також було погоджено питання щодо встановлення таблички з назвою скверу литовською та українською мовами – «Ukrainos skveras – Український сквер» – за аналогією з облаштуванням «Литовського скверу» в Києві.

Джерело

Автор