За матеріалами СБУ до одинадцяти років позбавлення волі заочно засуджено бойовика «ДНР»

Шевченківський районний суд Чернівців, за матеріалами Служби безпеки України, виніс вирок мешканцю міста Донецька за участь в діяльності терористичної організації.

Співробітники СБ України встановили, що мешканець Донецька Сергій Каменєв у травні 2014 року приєднався до терористичної організації «ДНР». Слідчі управління СБУ в Чернівецькій області задокументували, що бойовик перебував у складі незаконного збройного формування «бригада Восток», згодом – «11 ОМСП». Він брав активну участь у бойових діях проти військовослужбовців Збройних Сил України і правоохоронців під Савур-Могилою, поблизу Донецького аеропорту, а також Горлівки, Пісків, Ясинуватої, Авдіївки та інших населених пунктів області.

Під час досудового слідства свідки підтвердили, що Каменєв безпосередньо керував діями незаконних збройних формувань терористів на одній з ділянок лінії зіткнення.

Суд визнав бойовика винним у скоєнні злочину, передбаченою ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України та призначив покарання у вигляді одинадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Початок терміну відбування покарання обчислюватиметься з дня його затримання та приведення вироку до виконання.

Джерело