Президент наполягає на підготовці Верховною Радою проекту Закону про Вищий антикорупційний суд

Президент внесе до Парламенту свій законопроект про Вищий антикорупційний суд, у разі якщо депутати не представлять відповідні пропозиції до початку наступного тижня.

Глава держави підкреслив, що внесе у Парламент свій варіант цього законопроекту, якщо депутати до початку наступного тижня не запропонують такий документ.

«Завтра вже місяць, як я звернувся до Верховної Ради України з пропозицією щодо прискорення процесу створення Вищого антикорупційного суду», – зазначив Петро Порошенко на своїй сторінці у Фейсбук.

Глава держави додав: «Це було продиктовано бажанням створити максимально сприятливі умови для ухвалення відповідного закону. Його проект ще на стадії написання мав би бути узгоджений між різними політичними силами».

«Моя пропозиція все ще в силі. Однак якщо до початку наступного тижня я не побачу прогресу, протягом семи – десяти днів самостійно підготую та внесу відповідний законопроект», – підкреслив Петро Порошенко.

Президент також звернувся до народних депутатів із проханням зняти з порядку денного старий законопроект «Про антикорупційні суди», як це рекомендувала Венеціанська комісія, і відкрити простір для розгляду нового проекту.

Джерело