В День ЗС України Президент перебуває в Міжнародному центрі миротворчості та безпеки на Львівщині (фото, відео)

Наші Збройні Сили – воїни миру, які встали на шляху російських військ, захистили Україну і східний кордон усього європейського континенту.
Вітаю всю країну, наших солдат, офіцерів і генералів – із Днем Збройних Сил України.

Наші Збройні Сили – воїни миру, які встали на шляху російських військ, захистили Україну і східний кордон усього європейського континенту.Вітаю всю країну, наших солдат, офіцерів і генералів – із Днем Збройних Сил України.

Posted by Петро Порошенко on Mittwoch, 6. Dezember 2017

 

Армія не для того тримає фронт, щоби ворог орудував у глибокому тилу – Президент

За три з половиною роки збройного протистояння з російським агресором українське воїнство, волонтери, весь український народ зберегли свободу нашої держави. Збройні Сили України та інші силові підрозділи міцно тримають оборону на Сході нашої держави. Тому дедалі більшу ставку ворог робить на те, щоб бити в спину, підривати зсередини і дестабілізувати ситуацію в Україні і в Москві не шкодують на це ні сил, ні грошей. Про це заявив Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки до Львівської області.

«З висоти трьох з половиною років збройного протистояння з російським агресором можна впевнено стверджувати, що лише завдяки героїчним діям українського воїнства, підтримці з боку волонтерів, всього українського народу наша країна вистояла і зберегла свою свободу. Збройні Сили України, наша армія, Національна гвардія, інші силові підрозділи міцно тримають оборону на Сході нашої держави», – підкреслив Петро Порошенко під час виступу на урочистостях з нагоди Дня Збройних Сил України у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного на Львівщині.

Глава держави наголосив, що нині, коли ми змужніли, зміцніли, набули досвіду – вони точно знають, що силою нас не візьмеш.

«Тому дедалі більшу ставку ворог робить на те, щоб бити в спину, підривати зсередини, дестабілізувати ситуацію в країні. Я неодноразово про це вже розповідав. В Москві не шкодують сил… Та й грошей у них кури не клюють – прізвища тут ні до чого», – сказав Петро Порошенко.

«Ви знаєте, я думав, що мене важко чимось здивувати. Але те, що вчора побачила і почула вся країна, приголомшило і шокувало всіх… Звичайно, дякую Службі безпеки України та Генеральній прокуратурі за професійну роботу із захисту національних інтересів та державності. Але, що радує – так це те, що український народ, ще до наших силовиків, профінансовану з Москви гоп-компанію розкусив ще раніше, і тому проігнорував той табір під Верховною Радою», – зазначив Глава держави.

Петро Порошенко підкреслив: «Президент і Уряд, звичайно ж, поважають право людей на мирний протест. Надзвичайно важливо, щоб це право людей було захищено. І ми це демонстрували протягом останніх тижнів, хоча організатори насправді жадали крові і всіляко провокували силовиків».

Президент особливо відзначив дії українських правоохоронців, які не піддались на провокації та додав, що на їх терплячість організатори акцій, як випливає із перехоплених розмов, навіть до Москви скаржилися.

«Друзі, армія не для того тримає фронт, щоби ворог орудував у глибокому тилу. Ми даємо подібним спробам відсіч, і я відчуваю в цьому підтримку з боку суспільства», – заявив Петро Порошенко.

Джерело

 

За два роки 25 тисяч українських військових із наметів та радянських казарм переїдуть у сучасні і комфортабельні помешкання – Глава держави

Президент, Верховний Головнокомандувач ЗСУ Петро Порошенко відвідав Міжнародний центр миротворчості та безпеки у Львівській області, де зустрівся з українськими воїнами та привітав їх із Днем Збройних Сил України.

Глава держави особливо підкреслив необхідність створення гідних умов розміщення та проживання військовослужбовців. Він наголосив, що разом зі створенням нової армії та відновленням бойової спроможності війська, одним з його головних пріоритетів є забезпечення достойних соціальних умов для військовослужбовців.

«За останні два роки майже дві з половиною тисячі військовослужбовців у Збройних Силах отримали квартири. Ще більше двох тисяч помешкань збудовано для тих, хто служить в Національній гвардії, Службі безпеці, на кордоні, у Спецслужбі транспорту», – сказав Петро Порошенко. При цьому він повідомив, що Верховна Рада проголосувала Закон, який підпорядковує Спецслужбу транспорту Міністерству оборони.

«По гарнізонах нашої країни, і зокрема, тут, на полігоні вже зводяться нові казарми – хоча язик не повертається називати ці новобудови таким архаїчним словом», – підкреслив Президент. Він зазначив, що як Верховний Головнокомандувач Збройних Сил ініціював масштабний проект будівництва сучасних гуртожитків, а не казарм для контрактників.

«За два роки я планую переселити 25 тисяч військовослужбовців із наметів чи запліснявілих радянських казарм у сучасні і комфортабельні помешкання», – сказав Петро Порошенко та наголосив, що для нього надзвичайно важливим є, «щоб воїн думав не про те як і де поспати, а думав як краще захищати Батьківщину».

Глава держави повідомив, що вже розпочалося будівництво 91 гуртожитка першої черги, а у другій половині наступного року буде збудовано ще 93 гуртожитка.

Петро Порошенко підкреслив, що він й надалі буде робити усе можливе, щоб покращити законодавче забезпечення соціального захисту військовослужбовців.

В присутності українських воїнів Президент підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань забезпечення жилими приміщеннями військовослужбовців та членів сімей військовослужбовців, які загинули під час виконання обов’язків військової служби».

Джерело

 

Військові, хто в цьому році воювали в зоні АТО, отримають премії – Глава держави

Президент Петро Порошенко наголосив, що Збройні Сили України є і надалі будуть гарантом свободи, незалежності та суверенітету України.

«Ми переговорили з Міністром оборони, знайшли можливості і тим, хто цього року воював в зоні АТО буде виплачена одноразова грошова премія. Тим, хто був на першій лінії, ми домовились –по 5 тис. грн., тим, хто на другій лінії – по 3 тис. грн. І будемо продовжувати роботу над підвищенням рівня соціального захисту українських військовослужбовців», – повідомив Глава держави під час відвідання Міжнародного центра миротворчості та безпеки на Львівщині.

Петро Порошенко також наголосив, що держава має піклуватися про оздоровлення, реабілітацію та лікування своїх воїнів. Зокрема, за його словами, з різних відомств, в тому числі з Національного банку України, Збройним Силам були передані реабілітаційні центри. Нині у Львівській області також завершується модернізація і ремонт реабілітаційного центру, що буде працювати для допомоги військовослужбовців, які зможуть відпочивати там з родинами.

Джерело

 

Президент передав військовим сертифікати на 40 медичних машин «Хаммер»: Автомобілі, які рятуватимуть українських воїнів, – одразу ж направляються в зону АТО

Під час робочої поїздки до Львівської області Президент Петро Порошенко передав воїнам Збройних Сил України сертифікати на 40 одиниць медичних машин «Хаммер».

«Всі сорок автівок роз’їдуться одразу звідси по бойових бригадах в зоні проведення АТО. І з першого дня будуть працювати на українське військо, українського воїна», – зазначив Глава держави. Він подякував присутньому на заході виконавчому віце-президенту компанії AM General з питань міжнародних оборонних програм Лоуренсу Платту за цей важливий для наших воїнів внесок.

За словами Президента, невипадково, що передача медичних військових автомобілів «Хаммер», які рятуватимуть життя і здоров’я українським воїнам, відбувається саме в Міжнародному центрі миротворчості та безпеки на Львівщині.

Глава держави нагадав, що ЗСУ в боях з російським агресором набули безцінного бойового досвіду. «Знайдеться не так багато армій, які пройшли крізь пекло таких боїв з ворогом, які випали на долю наших солдат. І я пишаюся українськими воїнами», – наголосив Президент.

Глава держави додав: «Нам є чим поділитися з нашими міжнародними партнерами та друзями. Обмін досвідом постійно відбувається тут, у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки». За його словами, не лише солдати, але й сенатори та конгресмени, лідери держав-партнерів, міністри й посли, командувачі збройних сил та інші офіційні іноземні військові делегації відвідують цей центр. «І щоразу чути їхні схвальні відгуки, дуже високу оцінку тих змін, які відбуваються зараз в українському війську, їхнє захоплення мужністю українських воїнів», – зауважив Президент.

Глава держави розповів, що за допомогою партнера України – США створено унікальний центр імітаційного моделювання: завдяки сучасному програмному забезпеченню на комп’ютерних тренажерах моделюються бойові дії, відпрацьовуються як дії окремого військовослужбовця, так і штабні процедури рівня батальйон-бригада.

У свою чергу, Посол США в Україні Марі Йованович підкреслила, що з першого дня незалежності України та протягом останніх років, після спричиненою Росією агресією, Сполучені Штати підтримують Україну у захисті її суверенітету.

«Адже тут, у Яворові, підготовка триває. Спільно сили США, України та країн-союзників працюють пліч-о-пліч над створенням програми всебічної підготовки. І це лише одна із частин допомоги у розмірі 800 мільйонів доларів, що надається США для України у цілях підготовки та бойового оснащення», – зауважила вона.

«Найважливіше, що це допомагає закласти фундамент довгострокової готовності ЗСУ, і водночас дає можливість вдосконалювати підготовку військ, щоб відповідати загрозам на Сході України із гідністю», – додала посол.

Марі Йованович зазначила, що сьогодні офіційно передаються 40 сучасних автомобілів, обладнаних для медичної допомоги, що дозволить підвищити рівень реагування та готовності. «Ці «карети швидкої допомоги» є символом нашої безупинної, відданої підтримки задля покращення спроможності України берегти її найцінніший ресурс – відважних та відданих чоловіків і жінок, що захищають свободу своєї держави», – додала вона.

Президент оглянув оснащення одного із автомобілів, який передається українським військовим.

Протягом 2016-2017 років США передали Збройним Силам України 45 медичних «Хаммерів». Автомобіль може перевозити до чотирьох поранених на ношах або до шести сидячих. Кабіна для пацієнтів обладнана системами опалення та кондиціювання, а також системами подачі кисню для шістьох хворих.

Джерело

 

Наші Збройні Сили – воїни миру, які стали на шляху російських військ, захистили Україну і східний кордон усього європейського континенту – Президент

«Наші Збройні Сили – воїни миру, які встали на шляху російських військ, захистили Україну і східний кордон усього європейського континенту. Наші Збройні Сили – воїни честі, для яких обов’язок та присяга – понад усе. Наші Збройні Сили – воїни мужності, безстрашні професіонали військової справи», – сказав Президент Петро Порошенко під час виступу на урочистих заходах з нагоди Дня Збройних Сил України у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки на Львівщині.

Верховний Головнокомандувач Збройних Сил назвав українське воїнство гордістю і славою України.

Президент відзначив, що 37 із 46 фронтових Героїв України – зі складу Збройних Сил. В цілому за проявлені мужність та героїзм 14173 військовослужбовця Збройних Сил України відзначені державними нагородами. З них 2 320 – посмертно.

Присутні вшанували пам’ять загиблих українських героїв хвилиною мовчання.

Президент підкреслив, що «відроджені Збройні Сили України день за днем нарощують свій бойовий потенціал і свої бойові спроможності». При цьому він повідомив, що протягом двох останніх років армію поповнили понад сто тисяч контрактників: близько сімдесяти тисяч минулого року, понад тридцять одна тисяча – в цьому році.

«Ми відмовилися від часткової мобілізації. І, до речі, хотів би зайвий раз нагадати, що така зміна не стала би реальністю без Мінських угод», – підкреслив Петро Порошенко.

Президент наголосив, що на сьогодні створено оперативний резерв військовозобов’язаних чисельністю понад 135 тисяч воїнів з бойовим досвідом, «які пройшли фронт і готові, коли що, туди повернутися».

«Ми якісно покращили забезпечення Збройних Сил України новітніми та модернізованими зразками озброєння та військової техніки. Завтра, я сподіваюсь, Верховна Рада буде голосувати бюджет на 2018 рік, і на армію в цьому бюджеті передбачено 86 мільярдів гривень. Чи могли коли-небудь про це мріяти українські воїни?», – сказав Верховний Головнокомандувач. Він підкреслив, що ця цифра на 25% більше, ніж поточного 2017 року, з яких п’яту частину бюджету буде використано на озброєння та військову техніку, і це на 34% більше, ніж цьогоріч.

Глава держави підкреслив, що у стислі терміни ми створили нові бойові бригади, організували надійну систему забезпечення військ, розпочали будівництво та реконструкцію військових об’єктів, і «надзвичайно покращили соціальний захист військовослужбовців».

Президент також підкреслив: «Збройні Сили України в боях з російським агресором набули безцінного бойового досвіду». Він висловив слова подяки і підтримки нашим військовослужбовцям, які стримують ворога, витримуючи безпрецедентне навантаження від дій агресора, який застосовує найсучасніше важке озброєння: сучасні танки, важку артилерію, засоби протиповітряної оборони, розвідки та радіоелектронної боротьби.

По завершені урочистих заходів Президент ознайомився із умовами розміщення військовослужбовців. Зокрема, Глава держави відвідав одну із казарм та їдальню. Одноповерхова казарма на 300 ліжко-місць, збудована в 2017 році. Обладнана спальним приміщенням, необхідними санітарними приміщеннями, кімнатою для зберігання особистих речей військовослужбовців, сушарнею двома кімнатами підготовки офіцерів до занять та приміщенням для зберігання зброї.

Петро Порошенко відзначив якість харчування військових: «Впевнений в тому, що це також є символом перебудови наших Збройних Сил. Я щасливий чути і радий, що нашим воїнам ця система харчування також підходить і подобається».

Глава держави також ознайомився із умовами підготовки українських воїнів та роботою центру імітаційного моделювання бойових дій. Зокрема, Петра Порошенка ознайомили із роботою системи «Joint Conflict & Tactical Simulation (JCATS)» та порядком роботи операторів під час підготовки штабу батальйону однієї з бригад та можливостями центру щодо підготовки штабів та з практичні проведення занять із штабом батальйону щодо процесу прийняття рішень за стандартами НАТО.

Активне застосування імітаційного моделювання в навчальних та тренувальних цілях з використанням засобів імітаційного моделювання бойових дій у Збройних Силах України при підготовці особового складу дозволяє у стислі терміни навчального часу відпрацювати рішення декількох навчально-бойових завдань, обравши з них найбільш раціональний варіант, розширити перелік нештатних ситуацій (збільшити перелік вводних), опанувати нові прийоми та способи ведення бойових дій з врахуванням досвіду АТО.

Джерело

 

З нагоди Дня Збройних Сил України Президент нагородив військовослужбовців та присвоїв військові звання

Під час урочистостей з нагоди Дня Збройних Сил України у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки на Львівщині Президент Петро Порошенко вручив українським воїнам високі державні нагороди та присвоїв військові звання.

Так, за особистий внесок у зміцнення обороноздатності Української держави, мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, зразкове виконання військового обов’язку орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня нагороджено командира роти 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ ЗСУ капітана Ігоря Губаренка.

Капітан Губаренко багаторазово брав участь у проведенні антитерористичної операції у складі батальйонної тактичної групи на території Донецької області. З жовтня 2016 року по червень 2017 року військовослужбовець воював поблизу населеного пункту Новогородське Донецької області у складі батальйонної тактичної групи та виконував бойові завдання по недопущенню захоплення українських територій та захисту населення.

Орденом «За мужність» ІІІ ступеня нагороджено військовослужбовця 8-го окремого полку спеціального призначення Сил спеціальних операцій ЗСУ старшого сержанта Сергія Безкоровайного, який брав участь у протидії російській агресії на території Луганської та Донецької областей.

В умовах нештатних ситуацій, пов’язаних з ризиком для життя, виявляв рішучість та майстерність. 20 липня 2014 року здійснював перевезення групи спеціального призначення для виконання завдання поблизу Луганська. На шляху слідування група потрапила у засідку, автомобіль та особовий склад був обстріляний ворогом. Старший сержант не розгубився в екстремальній ситуації та проявив особисту мужність і героїзм, а своїми вмілими діями сприяв знищенню живої сили ворога.

Орден Данила Галицького отримав начальник штаба повітряного командування «Центр» Повітряних Сил ЗСУ полковник Олег Грищенко. Полковник двічі брав участь у виконанні бойових завдань у протидії російській агресії на Сході нашої країни, виконував обов’язки начальника відділу Повітряних Сил штабу антитерористичної операції.

10 лютого 2015 року під час обстрілу аеродрома Краматорськ важким озброєнням, зокрема із ракетної системи залпового вогню «Смерч», організував та забезпечив знищення безпілотного літального апарату противника, який корегував вогонь, що забезпечило безпечну роботу аеродрома, збереження особового складу, озброєння та техніки. В період з 29 по 31 січня 2017 року під час загострення подій в районі Авдіївки здійснював управління підрозділами зенітних ракетних та радіотехнічних військ.

Серед нагороджених медаллю «За військову службу Україні» механік-водій 25-ї окремої повітрянодесантної бригади Десантно-штурмових військ ЗСУ старший солдат Олександр Пінцов. Він багаторазово виконував бойові завдання в районі проведення антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей. Вночі 26 жовтня 2017 року, перебуваючи на вогневій позиції, розрахунок до складу якого входив старший солдат Пінцов, знищив 2 бойовиків, які намагались впритул підійти до позицій підрозділу.

Глава держави також присвоїв військове звання генерал-полковника – командувачу Сухопутних військ Збройних Сил України Сергію Попку, звання генерал-лейтенанта – командувачу Сил спеціальних операцій ЗСУ Ігорю Луньову та директору Департаменту воєнної політики, стратегічного планування та міжнародного співробітництва Міністерства оборони України Анатолію Петренку. Звання генерал-майор отримали Олександр Голоднюк, Микола Куклюк та Сергій Муженко.

Джерело

Автор