Президент України прийняв Віце-прем’єра Державної Ради Китайської Народної Республіки (фото)

Президент України Петро Порошенко прийняв Віце-прем’єра Державної Ради Китайської Народної Республіки Ма Кая.

Глава держави підкреслив, що візит Віце-прем’єра Уряду КНР в Україну є дуже важливим для розвитку українсько-китайських партнерських відносин.

Було відзначено конструктивний характер двостороннього політичного діалогу, в тому числі на найвищому рівні, а також необхідність підтримання його високої динаміки.

Глава держави звернув увагу на важливість продовження послідовної позиції Китаю в питанні поваги до територіальної цілісності та суверенітету України. Він закликав китайську офіційну владу дотримуватися політики невизнання тимчасової окупації Росією українського Криму. Було висловлено сподівання на конструктивну позицію китайської сторони з української проблематики в рамках ООН.

Глава держави позитивно оцінив результати третього засідання українсько-китайської міжурядової Комісії зі співробітництва, яке відбулося на виконання попередніх домовленостей з Головою КНР Сі Цзіньпіном.

Було підтверджено зацікавленість України у реалізації китайської ініціативи «Один пояс, один шлях», в рамках якої пріоритетом є залучення технологічних можливостей та інвестицій Китаю до розвитку транспортної інфраструктури України.

Петро Порошенко передав запрошення Голові КНР Сі Цзіньпіну відвідати Україну з візитом.

Джерело

Автор