МІП та Transparency International формуватимуть нульову толерантність до корупції серед українців

Міністерство інформаційної політики України та представництво глобальної антикорупційної мережі Transparency International (українське представництво), на основі меморандуму про співпрацю, формуватимуть нульову толерантність до корупції серед українців.

У листопаді розпочалася всеукраїнська кампанія та міжнародний флешмоб #ЯнеДаю. МІП підтримало кампанію – сітілайти з’явилися в 17 містах України. Мета – знизити потурання корупції серед громадян та привернути увагу українців до проблем хабарництва.

Державний секретар Міністерства Артем Біденко коментує, що МІП і Transparency International в минулому році вже реалізувало комунікаційну кампанію проти толерантності до корупції : «Корупція має бути поміченою».

«Ми й надалі проводитимемо кампанії, які інформуватимуть громадян про негативні наслідки корупції. До заходів ми залучатимем якомога більше громадських активістів з усіх регіонів України, а результати презентуватимемо і закордонним партнерам», – наголосив Біденко.

Довідково: за останній рік чверть українців вирішували проблеми завдяки хабарям, хоча більше половини українців, опитаних Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва, вважають корупцію руйнівною. Згідно з Барометром світової корупції, кожна четверта людина в світі давала хабар.

Джерело

«Я не даю»: увімкнути нульову толерантність до корупції