У Києві розпочала роботу Міжнародна конференція “Let’s Do It!” (фото)

150 країн візьмуть участь у Всесвітньому дні прибирання 15 вересня 2018 року, підготовка до якого розпочалася з України. А саме з ІІІ Міжнародної конференції “Let’s Do It!” Країн Східного Партнерства, що відкрилася у Києві 1 грудня.

Організаторами заходу стали Всеукраїнський молодіжний рух “Let’s do it, Ukraine!” спільно з міжнародним громадським рухом “Let’s Do It! World” за підтримки Міністерства молоді та спорту України, управління молоді та спорту Департаменту освіти і науки, молоді та спорту КМДА, Київського молодіжного центру та Програми Волонтерів ООН.

Участь у відкритті конференції взяв заступник Міністра молоді та спорту Олександр Ярема.

Олександр Ярема наголосив на значенні цінностей, особливо їх формуванні у підростаючого покоління. Йшлося, насамперед, про цінності захисту навколишнього середовища, які виявляються у повсякденних речах: не засмічувати навколишнє середовище, розділяти відходи, дбати про збереження ресурсів, які вичерпуються тощо.

Заступник Міністра також поінформував про розвиток міжнародної молодіжної співпраці. “Для Міністерства молоді та спорту вкрай важливою є інтеграція молодих українців у загальноєвропейський та загальносвітовий простір”, – зауважив посадовець.

Олександр Ярема закликав учасників конференції до плідної роботи, спілкування, обміну ефективними напрацюваннями та їх втілення у різних країнах.

Загалом учасниками ІІІ Міжнародної конференції стали понад 250 осіб. Серед них громадські та екологічні активісти з України, Грузії, Азербайджану, Узбекистану, Молдови, Монголії, Киргизстану, Казахстану, Вірменії, Білорусі, експерти-екологи, лідери учнівського та студентського самоврядування.

Метою проведення заходу є пошук оптимальних рішень щодо створення дієвого механізму взаємодії органів державної влади та громадськості у реалізації суспільно значущих проектів.

Захід стане платформою для налагодження взаємодії з питань сприяння розвитку соціальної активності у молодіжному середовищі, розвитку волонтерського руху та обміну досвідом щодо кращих практик залучення молоді до вирішення соціальних питань, зокрема, екологічних.

Джерело

Автор