Нацгвардія Каліфорнії США допоможе у реформуванні Державної служби України з надзвичайних ситуацій (фото)

29 листопада відбулася зустріч Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова із представниками Національної гвардії Каліфорнії США.

В рамках співпраці українські рятувальники перейматимуть досвід та вивчать алгоритми дій американських колег у роботі під час надзвичайних ситуацій. Практика взаємодії з населенням в надзвичайних ситуаціях стане предметом вивчення та впровадження в Україні.

«Спільна робота з Національною гвардією Каліфорнії триває вже довго. Я хочу подякувати вам за ту підтримку, яку ви нам надаєте. Нині нас дуже цікавить ваш досвід у сфері реагування на надзвичайні ситуації», – сказав Арсен Аваков.

В свою чергу, генерал-ад’ютант Національної Гвардії Каліфорнії Девід Болдуін зазначив, що каліфорнійські гвардійці високо цінують двостороннє співробітництво з українськими колегами та сподіваються поглибити його за пріоритетними напрямками.

«Я вважаю, що буде доцільно започаткувати неформальне партнерство між каліфорнійською службою у справах надзвичайних ситуацій і українською стороною», – сказав Девід Болдуін.

Довідково: Співробітництво між Державною службою України з надзвичайних ситуацій та Національною гвардією Каліфорнії США регламентовано Меморандумом про взаєморозуміння між Урядом України та Урядом Сполучених Штатів Америки щодо співпраці у попередженні та ліквідації надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру (підписаний 5 червня 2000 р.). Під час дії Меморандуму наші структури вели активне співробітництво, в тому числі були успішно організовані та проведені навчання РАФ ЕНД РЕДІ.

Джерело

Автор