Президент підписав зміни до Держбюджету-2017, спрямовані на вирішення найнагальніших соціально важливих питань

Президент Петро Порошенко підписав Закон № 2191 -VIII «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2017 рік».

Закон забезпечує вирішення найнагальніших, в тому числі соціально важливих питань. Документ також спрямований на ефективне та цільове використання бюджетних коштів у 2017 році, шляхом перерозподілу бюджетних призначень в межах затвердженого загального обсягу видатків та надання кредитів.

Законом, зокрема, передбачається збільшення видатків на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату житлово-комунальних послуг, субвенцію на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій, медичну субвенцію для забезпечення своєчасної виплати заробітної плати працівникам закладів охорони здоров’я.

Для продовження здійснення фінансування у 2018 році, Законом передбачається збереження на рахунках загального фонду відповідних місцевих бюджетів залишків коштів субвенції на соціально-економічний розвиток окремих територій та на рахунках спеціального фонду – залишків коштів субвенції на заходи із розвитку системи охорони здоров’я у сільській місцевості.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Джерело