Київрада пропонує Президенту, Парламенту та НБУ запустити національну криптовалюту та легалізувати краудфандинг

Київрада пропонує парламенту та НБУ створити сприятливі умови для розвитку стартапів

28 листопада 2017 року на пленарному засіданні Київської міської ради депутати вирішили звернутися до Президента України, Верховної Ради України та Національного Банку України щодо розвитку фінансових технологій та краудфандингу.

В Україні поступово починає розвиватися краудфандинг — колективна співпраця людей, які добровільно об’єднують свої гроші та інші ресурси, щоб підтримати зусилля інших осіб чи організацій. Саме за краудфандингом, а не за банківським кредитуванням, провідні спеціалісти світу вбачають основне джерело запозичень у майбутньому. Щоправда, на державному рівні цьому приділяється мало уваги. І це змушує вітчизняні стартапи розвиватися не в Україні, а за кордоном — наголошують депутати Київради.

“Підтримка краудфандингу наблизить нашу країну до світового багатомільярдного ринку і може забезпечити  хорошими інвестиціями. А це, своєю чергою, дозволить створити нові робочі місця та прискорити розвиток науки та освіти”, – зазначив автор відповідного проекту рішення, депутат Київради Ігор Опадчий.

За його словами, одним з сигналів для світової спільноти, що Україна є відкритою та інноваційною державою, було б запровадження нормативної бази для запуску національної криптовалюти.

“Сьогодні держава має можливості, запустити національну криптовалюту. Ми можемо скористатись прогресивними вітчизняними і зарубіжними технологіями. Наприклад, використати всі переваги сучасних блокчейн технологій — це спосіб зберігання даних або цифровий реєстр транзакцій, угод і контрактів. В Україні достатньо концепцій для запуску криптовалюти, а також достатньо ідей шодо децентралізації економічної системи, які б держава могла використати на свою користь”, – зазначив Ігор Опадчий.

Загалом відповідне звернення має на меті створення сприятливих умов для розвитку українських стартапів та залучення до України іноземних інвестицій, розвиток IT-технологій та створення вітчизняної криптовалюти.

За відповідне звернення проголосували 84 депутати.

Джерело