Мін’юст закликає журналістів не шукати «зради» там, де її немає

Призначення Романа Труби на посаду директора Державного бюро розслідувань відбулося у повній відповідності з чинним законодавством. Даний кандидат став переможцем багаторівневого конкурсного відбору, проведення якого передбачене Законом «Про державне бюро розслідувань».

Окрім того, чинне українське законодавство передбачає, що всі громадяни, які мають намір зайняти державні посади найвищого рангу, мають пройти люстраційну перевірку на підставі критеріїв, визначених Законом «Про очищення влади».

Така перевірка унеможливлює призначення на керівні посади державних органів осіб, які не відповідають критеріям здійснення очищення влади, та забезпечує якісне оновлення кадрів державної служби. Перевірка є абсолютно стандартною технічною процедурою.

Відповідно, проходження люстраційної перевірки новообраним головою ДБР, який раніше не проходив цієї процедури, не є чимось винятковим і здійснюється на загальних підставах. Тому Міністерство юстиції закликає журналістів не робити з цієї події сенсації та не шукати «зради» там, де її немає.

Мін’юст наголошує, що проведення цієї процедури жодним чином не позначиться на запуску роботи Державного бюро розслідувань та гарантує, що перевірка буде проведена у визначений законом термін, одразу після отримання усіх необхідних для цього документів.

Джерело