За 2017 рік понад тисяча навчальних закладів долучилася до безкоштовного вивчення англійської мови онлайн

Представники понад 1тис українських навчальних закладів приєдналися до вивчення англійської мови на безкоштовній онлайн платформі Lingva.Skills цього року. Курси проходять як школярі та студенти, так і вчителі, викладачі, науковці тощо.

«Спілкування іноземними мовами визначене однією з ключових компетентностей Нової української школи. Ми прагнемо, щоб кожен учень міг належно розуміти, писати, висловлювати свої думки англійською чи іншою з поширених іноземних мов. Водночас наша вища освіта, наука зараз активно інтегруються в європейський та світовий простір, і в цьому контексті знання англійської є так само дуже важливим для українських студентів, науковців. Тому ми підтримали соціальний проект Lingva.Skills, який відкриває багато можливостей для безкоштовного вивчення англійської незалежно від місця проживання й у будь-який зручний час», – зазначив заступник Міністра освіти і науки України Юрій Рашкевич.

Загалом у межах підписаного МОН та Lingva.Skills меморандуму планується залучити до вивчення англійської 500 тисяч українських вчителів та викладачів.

Наразі навчання здійснюється лише в режимі онлайн, однак нині створюється система за методом змішаного навчання (blended learning), де буде поєднано онлайн навчання із навчанням в аудиторії із викладачем. Цей метод почне втілюватись у навчальних закладах м. Києва вже 2018-го.

Також, до року німецької мови в Україні, розроблюватиметься відповідний контент для онлайн навчання німецької мови.

Довідково: Для участі в проекті потрібно на сайті www.lingva.ua подати заявку від навчального закладу, вказавши назву, приблизну кількість бажаючих вивчати англійську та контактний e-mail. З представником навчального закладу зв’яжеться координатор, відправить проект офіційного листа, який потрібно підготувати, та подальші інструкції.

Навчання відбувається в зручний для користувача час. Термін вивчення – необмежений, але зазвичай становить 3-6 місяців. Курс англійської рівня А1-А2 складається з 150 уроків, кожний з яких трьома видами вправ тренує граматичну або розмовну конструкцію.

Нагадуємо, що на платформі Prometheus стартували безкоштовні курси підготовки до ЗНО з Української мови і літератури, Математики та Історії України.

Джерело

Автор