Екс-керівнику підприємства залізничного транспорту повідомлено про підозру

28 листопада детективи Національного антикорупційного бюро України за погодженням з прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили колишньому виконуючому обов’язки голови правління ПрАТ «Київ-Дніпровське МППЗТ» про підозру у зловживанні службовим становищем з метою надання неправомірної вигоди третій особі. Дії кваліфіковано за ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України (“Зловживання владою чи службовим становищем”). Детективи НАБУ встановили, що впродовж 2016-2017 років посадовець, всупереч вимогам законодавства, уклав завідомо невигідні для державного підприємства договори страхування, які фактично не виконувались. В результаті, за даними слідства, ДП завдано збитків на суму 8,8 млн грн.

На переконання детективів, під час укладання договорів страхування порушено вимоги п.13 постанови Кабінету Міністрів України №1673 від 29.11.2006 «Про стан фінансово-бюджетної дисципліни, заходи щодо посилення боротьби з корупцією та контролю за використанням державного майна і фінансових ресурсів», а також ст. ст. 75, 89 Господарського кодексу України.

Наразі вирішується питання обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Розслідування наведених фактів детективи НАБУ розпочали у січні 2017 року за матеріалами, отриманими від Міністерства інфраструктури України.

Джерело