Віта Семеренко отримає додаткові державні преміальні за різницю між бронзою та сріблом на Олімпіаді-2014

Біатлоністка Віта Семеренко отримає додаткові державні преміальні за різницю між бронзовою і срібною нагородою. Це 25 000 доларів США по курсу НБУ на момент здійснення виплати.

Про це повідомив Міністр Ігор Жданов.

“Це буде зроблено в 2018 році, оскільки зараз завершується бюджетний рік і всі заплановані виплати спортсменам і тренерам вже були проведені. Також відповідну доплату отримає тренерський склад, якийготував Віту Семеренко до здобуття срібної нагороди Олімпіади-2014. Маємо дочекатися надходження в Україну офіційних документів від Міжнародного олімпійського комітету та подання Федерації біатлону України до Мінмолодьспорту. Як тільки всі ці формальності будуть виконані, ми одразу виплатимо гроші”.

Ігор Жданов зазначив, що ля таких випадків Міністерством було розроблено та проведено через Кабінет Міністрів спеціальну постанову: “Ми бачимо, що ця ситуація із неординарної перетворюється в рутинну, бо збірні команди Росії з різних видів спорту втрачають нагороди через використання заборонених препаратів. Це другий випадок, коли олімпійські медалі переходять до українських спортсменів, і ми вже до цього готові. Поздоровляю Віту Семеренко та всю Україну з тим, що заслужене у чесній боротьбі олімпійське “срібло” повернеться її законномувласнику, на українську землю, нашій спортивній родині, нашій історії участі в Олімпіадах“.

Нагадаємо, що у лютому цього року бронзові нагороди літньої Олімпіади-2012 у естафеті 4х400 перейшли до українських спортсменок – Ганни Ярощук, Аліни Логвиненко, Ольги Земляк та Наталі Пигиди.

Джерело

Автор