Омбудсман РФ поінформувала про ситуацію з дотриманням прав Павла Гриба (документ)

Уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова надіслала Уповноваженому Верховної Ради України з прав людини інформацію щодо дотримання прав громадянина України Павла Гриба.

За її словами, попередньо нею були направлені запити до компетентних органів, які володіють інформацією щодо поставлених у зверненнях Валерії Лутковської до Омбудсмана РФ питань.

Як було поінформовано Офіс Омбудсмана РФ, після прибуття до ФКУ СІЗО-5 ФСВП Росії Павло Гриб пройшов медичний огляд і був взятий під диспансерний нагляд за наявними хронічними захворюваннями.

Крім того, 18 вересня 2017 року в Краснодарській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги Павло Гриб пройшов обстеження щодо наявності у нього тяжкого захворювання, включеного до переліку тяжких захворювань, які є перепоною для тримання під вартою підозрюваних або обвинувачених у скоєнні злочину осіб, що передбачено законодавством РФ. Наявність такого захворювання лікарською комісією у нього не було встановлено.

«Наразі загальний стан здоров’я Павла Гриба оцінюється лікарями-спеціалістами як задовільний, він перебуває під динамічним наглядом медичних працівників, отримує призначене лікування в амбулаторних умовах. Препарати для лікування йому надаються у відповідності до рекомендацій лікарів і наявних захворювань», – йдеться у листі Омбудсмана РФ.

Крім того, за інформацією Тетяни Москалькової, 18 вересня 2017 року Павлу Грибу було надано побачення зі співробітниками Генерального консульства України, під час якого Павло Гриб не скаржився на умови тримання, стан здоров’я чи дотримання його законних прав і інтересів.

Джерело

Автор