Цікаві новини приходять з окупованого пацаками Криму

Дмитро Вовнянко

Цікаві новини приходять з окупованого пацаками Криму.

Якщо коротко – окупанти припинили качати газ з родовищ у Чорному морі. Забезпечення півострова повністю переключили на трубу з Тамані.

Фокус в тому, що собівартість газу з материка неабияк дорожча за газ, який качали на шельфі вкраденими в України вишками.

Які ж причини припинення викачки газу називають самі окупанти?

1. Для підтримки видобутку потрібна активізація бурових робіт. Для цього потрібні зовнішні інвестиції – а їх ніхто не робить, бо потенційні інвестори не бажають потрапити під санкції. Привіт “смішним санкціям” і “втомленій Європі”.

2. Москва не може забезпечити безпеку робіт на вишках через (увага!) військові кораблі України, які регулярно підходять до бурових і знімають процес видобутку. Як людина, що працювала на шкідливих виробництвах, перекладаю на українську – бурильники вимагають або більше платити, або манали працювати на об’єкті, який в разі сутички за секунду перетвориться на суцільний величезний смолоскип посеред моря. Іншими словами – віват українським морякам.

3. Наближається час розгляду у Гаазі поданих Україною судових позовів про відшкодування збитків завданих окупантами “Нафтогазу”. І, схоже, Москва не чекає від того суду нічого гарного.

Думаю, існує ще одна причина. Називається вона – економічна ситуація в самій Росії. Про її погіршення криком кричить кожен російський телеканал.

Як там насправді – не знаю. Але газ качати окупанти припинили. А коли вони роблять так, це означає одне з двох. Або – не можуть, або – чогось сильно бояться.