Зради і перемоги тижня. 17 – 23 листопада 2017 року

Дмитро Вовнянко

Цього разу із запізненням, вибачте, зрадатижня_перемогатижня

Розглянемо події 17 – 23 листопада 2017 рр.

ЗРАДА

У Білорусі правоохоронці затримали кореспондента “Українського радіо” Павла Шаройка за підозрою в шпигунстві. Дипломатичне представництво України в Республіці Білорусь направило до Міністерства закордонних справ країни ноту.

У Києві “замінували” низку торгово-розважальних центрів (ТРЦ), дві станції метро і телеканал. Поліція Києва не виявила вибухових пристроїв, перевіривши “заміновані” об’єкти в столиці.

В Лук’янівському СІЗО один із бійців розформованої спецроти «Торнадо» побив слідчого.

В Україні найбільш забрудненими містами є Київ, Донецьк, Макіївка, Маріуполь, Єнакієве, Дніпро, Запоріжжя, Кам’янське (колишній Дніпродзержинськ) та Ялта. Про це розповів директор Київського еколого-культурного центру, еколог Володимир Борейко.

На міжнародному пункті пропуску Шегені польські прикордонники не впустили в Польщу відповідального секретаря Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам’яті учасників антитерористичної операції, жертв війни та політичних репресій Святослава Шеремету. Шереметі повідомили про заборону на в’їзд на рік до Польщі і зону Шенгену.

Мер міста Добропілля Донецької області Андрій Аксьонов має російське громадянство. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook народний депутат від партії “Солідарність” Дмитро Лубинець.

Міжнародна поліцейська організація “Інтерпол” зняла з міжнародного розшуку екс-очільника Міністерства внутрішніх справ Віталія Захарченка та його колишнього заступника Віктора Ратушняка. Інтерпол відмовився оголосити в розшук будь-якого фігуранта справи про події на Майдані під час Революції гідності, посилаючись на те, що ці злочини здійснювалися в умовах зміни влади, отже, можуть бути ознаки політичних переслідувань. Також Інтерпол вирішив зняти з міжнародного розшуку колишнього керівника Державного агентства лісових ресурсів Віктора Сівця, який обіймав цю посаду за часів президенства Віктора Януковича. Причиною відповідного рішення міжнародної організації кримінальної поліції стала відмова українського суду застосувати щодо Сівця нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

На Майдані Незалежності відбулись сутички силовиків із мітингарями, які зібрались із вимогою до влади прозвітувати щодо розслідування злочинів часів Революції Гідності.

Єврокомісар Ган жорстко розкритикував Україну за невиконання домовленостей для надання безвізу.

ПЕРЕМОГА

У Закарпатській області працівники Державної прикордонної служби (ДПСУ), спільно з підрозділами Служби безпеки України та військовою прокуратурою провели масштабну спецоперацію пов’язану із організацією незаконної діяльності на державному кордоні України з Угорщиною.

Старобільський районний суд Луганської області продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою екс-нардепу Олександру Єфремову до 15 січня 2018 року.

Військовою прокуратурою за підозрою у розтраті 2,4 млн грн на користь двох ТОВ при закупівлі пального затриманий начальник Харківського національного університету Повітряних Сил ім Кожедуба генерал – майор Алімпієв А. М. Дзержинський районний суд Харкова його заарештував, призначивши заставу розміром у півтора мільйони гривень.

В Україні вперше відзначають День десантника 21 листопада. Відтепер кольором українського десанту стає темно-бордовий.

В Оболонському районі Києва відбулося відкриття скверу імені Героя Небесної Сотні Володимира Мельнічука. Також Київська міська рада на пленарному засіданні прийняла рішення про перейменування скверу імені Косіора у Шевченківському районі столиці на сквер імені Петра Болбочана.

За злочини під час Революції гідності до суду потрапило 154 обвинвачувальних акти по 238 особам. В законну силу вступили 49 вироків.

Президент України Петро Порошенко підписав закон щодо надання статусу учасника бойових дій особам, які постраждали під час Революції Гідності.

Україна піднялася у рейтингу “Оподаткування 2018” на 43 позицію зі 190 країн порівняно з 84 місцем за результатами в рейтингу “Оподаткування 2017”.

У Топ-100 інноваторів Європи потрапили семеро українців.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Автор