Зустрічі Президента України з лідерами держав-членів ЄС в рамках Саміту Східного партнерства (фото)

Президент України зустрівся з Президентом Європейської Комісії Жан-Клодом Юнкером

Під час Шостої зустрічі лідерів Європейської народної партії з питань «Східного партнерства» Президент України Петро Порошенко зустрівся з Президентом Європейської Комісії Жан-Клодом Юнкером.

Лідери обговорили стан реалізації порядку денного реформ в Україні, імплементації Угоди про асоціацію Україна-ЄС та шляхи оптимізації фінансової допомоги з боку ЄС та перспективи нового фінансового пакету.

Сторони обговорили шляхи реалізації ініціативи Глави Української держави щодо інтеграції України до спільного цифрового та енергетичного ринків ЄС.

Окрему увагу співрозмовники звернули на підготовку європейської інвестиційної конференції щодо допомоги Україні, проведення якої заплановано у 2018 році.

Джерело

 

Президент України провів зустріч з Прем’єр-міністром Фінляндської Республіки

У рамках П’ятого Саміту Східного партнерства Президент України Петро Порошенко провів переговори з Прем’єр-міністром Фінляндії Юхою Сіпіля.

Сторони привітали позитивну динаміку зростання двостороннього товарообігу. Домовлено здійснювати підготовку до проведення засідання Міжурядової українсько-фінляндської комісії з питань торгівлі та економічного співробітництва, що може відбутися на початку наступного року в Києві.

Співрозмовники обговорили пріоритетні питання взаємодії Україна – ЄС, зокрема в контексті ініціатив Президента України спрямованих на подальше зближення нашої держави з Європейським Союзом.

Лідери обговорили також питання про продовження економічних санкцій ЄС проти Росії на грудневому засіданні Європейської Ради.

Прем’єр-міністр Фінляндії наголосив на підтримці санкцій проти Росії до виконання нею Мінських домовленостей. Сторони обговорили також перспективи розгортання миротворчої операції ООН на окупованій частині Донбасу.

Глава держави наголосив на незмінності позиції України щодо проекту «Північний потік-2» та закликав фінляндську сторону зважено підійти до подальшого розгляду цього питання в рамках ЄС.

Джерело

 

Глава держави провів переговори з Прем’єр-міністром Бельгії

Під час робочого візиту до Брюсселя Президент України Петро Порошенко провів переговори з Прем’єр-міністром Бельгії Шарлем Мішелем.

Президент подякував за підтримку територіальної цілісності України.

Глава Української держави поінформував щодо перспектив розгортання на окупованій частині Донбасу миротворчої місії ООН.

Прем’єр-міністр підтвердив солідарність Бельгії з українським народом та підтримку Мінських домовленостей.

Співрозмовники також обговорили питання двосторонньої економічної співпраці.

Джерело

 

Президент України провів зустріч з Президентом Румунії

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Президентом Румунії Клаусом Йоханнісом в рамках участі у П’ятому Саміті Східного партнерства у Брюсселі.

Президент України висловив вдячність Президентові Румунії за незмінну підтримку територіальної цілісності та суверенітету України.

Глава держави подякував Клаусу Йоханнісу за співавторство Румунії в українському проекті Резолюції ГА ООН «Становище у галузі прав людини в Автономній Республіці Крим та м.Севастополь (Україна)», який буде розглядатися Генеральною Асамблеєю ООН у грудні 2017 року.

Джерело

 

Президент України провів зустріч із Канцлером Німеччини

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Федеральним канцлером ФРН Ангелою Меркель у рамках робочого візиту до Брюсселя.

Сторони обговорили небезпечний розвиток ситуації на Донбасі, спровокований порушенням режиму припинення вогню російськими бойовиками, включаючи випадки обстрілів цивільних об’єктів, а також ситуацію у Луганську.

Було скоординовано подальші кроки з метою просування ініціативи про розміщення миротворчої місії ООН на всій окупованій території Донбасу, включаючи неконтрольовану ділянку українсько-російського державного кордону.

Петро Порошенко та Ангела Меркель домовилися вжити максимальних зусиль для якнайскорішого звільнення українських заручників на Донбасі та політичних в’язнів, які незаконно утримуються в Росії та окупованому Криму.

Президент України наголосив, що триваюча російська агресія на Донбасі та суттєве погіршення ситуації в окупованому Криму вимагає продовження дії секторальних та економічних санкцій стосовно Росії.

Сторони також обговорили орієнтовний графік контактів у Нормандському форматі.

Президент України проінформував щодо реформ, які вдалося запровадити в Україні цієї осені, та наголосив на продовженні курсу реформування країни.

Джерело

 

Президент України зустрівся з Прем’єр-міністром Словацької Республіки

У рамках робочого візиту до Брюсселя Президент України Петро Порошенко провів зустріч з главою Уряду Словацької Республіки Робертом Фіцо.

Співрозмовники обмінялися думками з актуальних питань українсько-словацьких двосторонніх відносин.

Сторони підкреслили свій намір посилювати економічну складову двосторонньої співпраці, зокрема продовжити транспортування газу через Словаччину до України.

У цьому зв’язку було відзначено важливість відновлення діяльності міжурядової змішаної комісії з економічного, промислового та науково-технічного співробітництва, чергове засідання якої заплановано на першу половину 2018 року. Обговорювалася також взаємодія у сфері енергетичної безпеки.

Сторони обговорили посилення міжнародних контактів між двома країнами та розвиток транскордонного співробітництва.

Президент України та Прем’єр-міністр Словацької Республіки скоординували позиції щодо співпраці на європейському напрямку з урахуванням порядку денного Саміту Східного партнерства.

Джерело

 

Президент України провів зустріч з Прем’єр-міністром Королівства Данія

У рамках П’ятого Саміту Східного партнерства Президент України Петро Порошенко провів переговори з Прем’єр-міністром Данії Ларсом Льокке Расмуссеном.

Глава держави привітав ініціативу уряду Данії провести другу Міжнародну конференцію з питань реформ в Україні у 2018 року в Копенгагені.

Президент поінформував Главу уряду Данії про розвиток безпекової ситуації на Донбасі та привернув увагу до нещодавнього загострення в окремих районах Луганської області. Сторони скоординували позиції щодо мандату майбутньої миротворчої місії ООН на Донбасі.

Співрозмовники відзначили спільність підходів до реалізації проекту «Північний потік-2», важливою складовою яких є безпековий вимір.

Глава держави подякував данському уряду за незмінну підтримку України, нещодавнім проявом чого стало приєднання Данії до співавторів проекту Резолюції Генеральної Асамблеї ООН про порушення прав людини в окупованому Криму.

Джерело

 

Президент України провів зустріч з Прем’єр-міністром Королівства Швеція

Президент України Петро Порошенко провів переговори з Прем’єр-міністром Швеції Стефаном Льовеном.

Глава держави привітав позитивні тенденції в двосторонній торгівлі, зокрема наголошено на значному зростанні протягом першого півріччя цього року українського експорту до Швеції.

Президент ознайомив Прем’єр-міністра Швеції з безпековою ситуацією на Донбасі та станом виконання Мінських домовленостей.

Глава держави висловив сподівання на незмінну підтримку з боку Швеції продовження економічних санкцій проти Росії під час наступного перегляду санкційного режиму на грудневому засіданні Європейської Ради.

Петро Порошенко відзначив високий рівень взаємодії України та Швеції у рамках непостійного членства Ради Безпеки ООН, а також привітав підтримку Швецією як співавтором проекту Резолюції Генеральної Асамблеї ООН про порушення прав людини в окупованому Криму.

Лідери приділили увагу останнім подіям у контексті розгляду ЄС питання щодо майбутнього проекту «Північний потік 2» та домовилися про подальшу координацію.

Джерело

 

Президент України зустрівся з Прем’єр-міністром Молдови

Сторони обговорили актуальні питання двостороннього співробітництва та регіональної безпеки.

Петро Порошенко та Павло Філіп підтвердили взаємну підтримку суверенітету і територіальної цілісності двох держав в умовах існуючих викликів і загроз.

Прем’єр-міністром Молдови привітав призначення Спеціального представника України з п1итань придністровського врегулювання та початок його активної діяльності.

Співрозмовники розглянули хід реалізації двосторонніх домовленостей у сфері прикордонного співробітництва. Було позитивно оцінено співпрацю у запровадженні спільного прикордонного і митного контролю в низці пунктів пропуску на українсько-молдовському державному кордоні.

Обговорювалися також питання співробітництва на євроінтеграційному напрямку в контексті порядку денного Саміту Східного партнерства.

Джерело

48 часов на ногах, десяток полноценных двухсторонних переговоров, работа во время круглого стола саммита и… еще он про…

Posted by Юрий Бирюков on Freitag, 24. November 2017