Інфоколаборанти

Аргумент “не можна називати всіх українських журналістів зі списку колаборантами, треба розібратися”, на мою думку, нічим не відрізняється від аргументу “не можна називати всіх ополченців ворогами, треба розібратися”.

Це абсолютно ватний “аргумент”, по своїй суті.

Так, безперечно, серед українських журналістів, які фігурують в списку, напевне є нормальні, патріотичні люди, які в силу обставин, часто не по своїй волі (тих, що не по своїй волі колаборантами не вважаю, до речі) потрапили у цей список.

Але все це ВИКЛЮЧЕННЯ з загального правила. Тому:
1) Не можна, спираючись на виключення з правил, характеризувати співпрацю УКРАЇНСЬКИХ журналістів, які проходили “акредитацію” з ВЛАСНОЇ ІНІЦІАТИВИ, іншим словом ніж колабораціонізм.
2) не можна, спираючись на виключення з правил, характеризувати людей, що брали участь у війні проти України інакше як зрадниками.

Будь-які спроби, будь-кого, тим більше Міністерства інформаційної політики, перечити цим основоположним істинам, що лежать в основі цілісності держави її існування – це або несусвітня дурість і дії, направлені на свідоме руйнування базових елементів безпеки держави.

Автор