Mason Lemberg: Події в Луганську цікавіші, ніж видаються на перший погляд

Mason Lemberg

Ні, на розбірки щурів, сантехніків з охоронцями супермаркетів абсолютно наплювати. Мене потішить хіба що масовий суїцид, або масовий мор орків.

Цікаве інше. Цікаві причини.

Такі події не могли відбутися без благословення Кремля.

А це є свідченням наступного:

1) Кремль поставив крапку в своєму плані суб’єктизації орків. Пам’ятаєте оці всі “Киев должен вести переговоры с Л/ДНР”, “В Л/ДНР должны пройти выборы”, “Захарченко и Плотницкий законно избраны народом Донбасса”?

Все. Ця пісня закінчена.

В Кремля немає ніяких сподівань на те, що українська влада буде розмовляти з маріонетками, інакше би вони не прибирали маріонетку в такий спосіб, он жи ізбран народом Домбаса.

2) В Кремлі йде непогана така війна між кураторами маріонеток, тими, хто керує мільярдними фінансовими потоками на утримання цієї бутафорії. Це ж не простий процес, це ж вони вчора знехтували всіма потугами з легалізації бабуїна з Лугандону.

Тобто війна кремлівських кланів за контроль фінансових потоків стала пріоритетнішою ніж багаторічна медійна робота зі створення ілюзії “молодої незалежної рєспубліки”

3) Скоріш за все, мова йде про ліквідацію луганського “напрямку” і централізацію управління процесами і ресурсами через одну маріонетку замість двох.

З однієї сторони, це не дуже добре для нас, бо такий процес сприяє координації дій, в тому числі військових дій.

З іншої сторони: дії можуть бути різними.

Зливатись так теж легше.

Автор