За добу на Донеччині з незаконного обігу вилучено більше тисячі боєприпасів (фото)

Впродовж останніх 24 годин відкрито 6 кримінальних проваджень за незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами.

В регіоні, де проходять бойові дії, продовжуються спецзаходи з протидії нелегальному обігу предметів війни серед мирного населення. Небезпечні предмети вилучаються з кишень перехожих, сумок пасажирів рейсових автобусів та міжміських потягів, з багажників автомобілів.

Так вчора у 54-річного мешканця Херсону вилучено бойові «сувеніри», які на щастя, так і не потрапили до місця призначення. При поверхневому огляді виявлено та вилучено 60 автоматичних набоїв.

А в Ясинуватському районі у мешканця с.Очеретино між шафою та ліжком стояв кулемет. Сам господар нічого дивного не бачить, ані у ньому, ані у інших боєприпасах, які вилучили розшуковці обласного главку поліції у нього вдома. Більш того, було встановлено, що колись все це застосовувалось проти мирного українського населення, бо знаходилося на озброєнні бойовиків і постачалось з РФ.

У прифронтовій Мар’їнці, яка й досі час від час потерпає від обстрілів бандугрупувань, у перехожого серед особистих речей було виявлено гранату. Мешканець пояснює, що знайшов її ще 3 місяці тому. І з цього часу наражає на небезпеку себе та оточуючих, зберігаючи її замість того, щоб повідомити про знахідку до поліції.

За всіма фактами розпочато досудові розслідування за ознаками ч.1 ст.263 «Незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України.

Джерело

Автор