«Всі, хто наживався на неякісних роботах на лінії фронту, будуть притягнуті до відповідальності» – Генпрокурор (відео)

У п’ятницю, 17 листопада 2017 року, спілкуючись з журналістами, Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що органами прокуратури продовжується робота з надання оцінки незаконним діям чиновників при будівництві другої лінії оборонних фортифікаційних споруд на сході України.

Генеральний прокурор України зазначив, що 2 місяці назад під час робочої поїздки до Донецької області він разом з військовими прокурорами побачили ганебний стан, у якому перебувають взводні опорні пункти (ВОП) – оборонні укріплення, які були профінансовані з держбюджету.

«Відтак перше завдання, яке я дав керівнику військової прокуратури сил АТО, – дати юридичну оцінку ймовірному розкраданню на цій ділянці», – поінформував Юрій Луценко.

Так, за словами Генерального прокурора України, «місяць тому виконуючий обов’язки заступника Запорізької обласної державної адміністрації був затриманий та буде притягнутий до кримінальної відповідальності за розкрадання коштів на ділянці будівництва ВОПів, за яку відповідала Запорізька область».

Одночасно Юрій Луценко зазначив, що наразі вирішується питання щодо оголошення підозри керівнику управління капітального будівництва Волинської обласної державної адміністрації та інших відповідних підрозділів Волинської ОДА, а також одному з посадовців Міністерства оборони України.

«Моя позиція незмінна – всі державні службовці та інші особи, які наживалися на неякісних роботах на лінії фронту, будуть притягнуті до відповідальності. Це моя і прокурорська, і громадянська, і людська позиція», – констатував Генеральний прокурор України.

Джерело

Після відвідування зони АТО в кінці вересня я визначив пріоритетом для військової прокуратури сил АТО покарання винних з…

Posted by Юрій Луценко on Freitag, 17. November 2017